Kviknet slutter sig til EWIIS åbne fibernet

PRESSEMEDDELSER • feb 18 2020, 07:20

Der skal være frit valg for alle, når det gælder bredbåndsudbydere.

Det er i korte træk baggrunden for den aftale som bredbåndsudbyderen Kviknet og fibernetselskabet EWII Fibernet netop har indgået.

Aftalen betyder, at Kviknets bredbånd bliver tilgængeligt på EWIIs fibernet.

Og dermed har borgere i Trekantområdet nu endnu større valgmulighed indenfor bredbåndsløsninger, med hele syv forskellige udbydere, som de kan vælge mellem, med Kviknet som seneste skud på stammen.

Og netop Kviknet er en spændende tilføjelse til udbuddet, lyder det fra Pernille Johannessen, der er direktør for koncernudvikling i EWII Koncernen og ansvarlig for virksomhedens fibernet.

”Kviknet er et frisk pust på markedet, og med deres ukomplicerede tilgang til bredbånd er der ingen tvivl om, at kunderne får glæde af, at vi også har Kviknet på hylden. Dem er vi meget glade for at byde velkommen,” siger Pernille Johannessen.

EWII Koncernen ruller i øjeblikket fiber ud til alt og alle i Trekantområdet, så hele området er dækket 100 procent af teknologien. Med udrulningen satser koncernen på at gøre Trekantområdet til et foregangsområde på bredbånds-dækning, i en tid, hvor digitaliseringen fylder mere og mere. Ifølge en rapport fra Energistyrelsen fra januar i år vil fibernet-teknologien være fundamental for det danske samfund allerede i 2030, og det er det, EWII Koncernen vil være på forkant med. (Se link nedenfor)

”Det skal vi være opmærksomme på. I det samfundsmæssige perspektiv er det vigtigt. Men efterhånden som vi bevæger os mere og mere i retning af digitalisering, skal vi også have øje for, at den enkelte borger får glæde af udviklingen. Fibernettet skal betyde mere frihed for den enkelte – blandt andet til selv at kunne vælge de produkter, som familien skal samles om. Det får de endnu mere mulighed for med den aftale, som Kviknet og EWII Fibernet nu har indgået,” siger Pernille Johannessen.

Ny komet på markedet

Hos Kviknet er der ligeledes høje forventninger til samarbejdet. Firmaet blev startet i 2013, og har en ambition om at dække samtlige åbne fibernet i Danmark. Det går allerede strygende med dækning i det meste af Jylland. Og nu er opfyldelsen af den ambition rykket et stort skridt tættere på med muligheden for at tilbyde fiber-hastighed til Trekantområdets borgere.

”Trekantområdet er et nøgle-område, og udviklingen går hastigt her. Det ligger centralt, der er både by og natur og så er der et stærkt og engageret erhvervsliv. Det er et dejligt sted, og det bliver rigtig spændende at gå ind her,” siger Yoel Caspersen, direktør for Kviknet.

Selvom der er flere udbydere om kunderne, når fibernettet er helt åbent, ser han det kun som en fordel. Kviknet har en lidt anderledes profil, og der skal være noget for enhver smag, lyder det:

”Vi har et simpelt produkt, hvor vi tilbyder højhastighed på bredbånd til lave priser. Vi går ikke ind for ”bundling” – altså, at flere produkter bliver bunket sammen til en pakke, men det er der også et marked for, og det er der ingen problemer i. Vi har det sådan, at det skal være let og ligetil – og så skal det være til at betale for alle,” lyder det fra Yoel Caspersen.

For yderligere information kontakt venligst:

Pernille Johannessen, direktør for koncernudvikling i EWII Koncernen på tlf 51 15 25 60.

Yoel Caspersen, direktør for Kviknet på tlf 26 16 81 40

RAPPORT FRA ENERGISTYRELSEN OM FIBERNET:

https://presse.ens.dk/news/rapport-saadan-forventes-telemarkedet-at-udvikle-sig-frem-mod-2030-392829