Mentorprogram sætter iværksættere sammen med erfarne spillere i erhvervslivet

PRESSEMEDDELSER • mar 09 2021, 12:26

Innovationsprogrammet Urbantech har lanceret et mentor-program, hvor iværksættere med gode ideer kan få en fod indenfor i det etablerede erhvervsliv.

Hvordan får Danmark mest effektivt nye, friske ideer fra dygtige iværksættere omsat til virkelighed?
I innovationsprogrammet Urbantech lyder svaret: Ved at sætte de bedste af dem sammen med erfarne, danske spillere i erhvervslivet.

Med det udgangspunkt har Realdania og Industriens Fond lanceret mentorprogrammet Urbantech Mentoring, hvor kommende iværksætterstjerner får en mentor fra en erfaren virksomhed eller fra forskellige partnere. Med i programmet er bl.a. energikoncernen EWII, Cowi samt VKR/Velux.

Hos EWII er der glæde over programmet.

Mette Daugård, der blandt andet er ansvarlig for forretningsudvikling i EWII Koncernen, og har været med til at udvælge deltagerne til programmet, siger:

”Det er nogle virkelig spændende nye, danske startups, der er udvalgt til at være med i mentorprogrammet. En af dem, vi i EWII har bedt om at blive introduceret for, er WeSolve, som vi kan se mange muligheder i.”

WeSolve er i gang med at bygge en digital platform, der skal kunne forbinde for eksempel borgere med deres kommuner, boligforeninger med deres beboere eller organisationer med deres medlemmer på en nem måde. Særligt den del med at forbinde mennesker, lyder tillokkende for EWII:

”Der ligger et demokratisk aspekt i WeSolves produkt, som flugter med vores værdier i EWII Koncernen. Samtidig passer deres konkrete service godt med vores virksomhed, som blandt andet er at levere strøm, vand og varme gnidningsfrit til alle vores kunder. Det kræver, at man hele tiden har øje for udviklingen i ens kunders behov,” siger forretningsudviklingsdirektøren, og uddyber:

”Vi kan forhåbentlig bidrage til WeSolves udvikling ved at fortælle dem om vores erfaring med demokratiserings- og involveringsprocesser, for eksempel via vores kundepanel og vores mangfoldige repræsentantskab. Herudover har vi selvfølgelig også gjort os mange erfaringer i forbindelse med udviklingen af EWIIs digitale platforme, som vi gerne deler ud af til danske startups”, fortæller Mette Daugård.

Der er udvalgt 15 danske iværksættere til at være med i mentor-programmet, som løber fra 8. marts til 27. april.

Næste skridt er en yderligere afklaring af, hvilke iværksættere, der skal matches med hvilke virksomheder.

”Vi glæder os til også at møde de andre startups, så vi kan vurdere, om der er nogle af dem, der på sigt vil kunne bidrage til at styrke vores tilbud til EWIIs kunder. Men i første omgang er målet, at alle os, der deltager i programmet, skal bidrage med sparring, feedback og træning,” lyder det fra Mette Daugård.