Middelfart Kommune, folkeskoven.dk og EWII vil plante træer og buske på Fyn

PRESSEMEDDELSER • mar 05 2020, 10:01

Der kommer til at være træer og buske ved Søndergade i Nørre Aaby på Fyn. 4000 af dem, for at være helt præcis – og de skal plantes af borgerne og blive til en ny folkeskov.

Det er indholdet i en klimavenlig aftale mellem Middelfart Kommune, Folkeskoven.dk og energikoncernen EWII, som de tre parter netop har underskrevet.

Formanden for Middelfart Kommunes Miljø og Energiudvalg, Morten Weiss-Pedersen er begejstret for samarbejdet:

”For os passer dette samarbejde som fod i hose med vores grønne profil, hvad enten vi taler klima, biodiversitet og forbedring af de rekreative muligheder i lokalsamfundene,” siger han.

Og det er netop formålet med at plante træer og buske: CO2-reducering og forebyggelse. Planter har en varig positiv effekt på klimaet, og dertil kommer andre fordele som drikkevandsbeskyttelse, friluftsliv og øget biodiversitet. Og de gode takter er Morten Weiss-Pedersen glad for:

”Det er også meget glædeligt at en stor energivirksomhed som EWII på denne måde går et skridt foran i den grønne omstilling. Vi ser frem til meget mere af denne type samarbejde i fremtiden,” siger han.

Projektet finansieres ved, at EWII inden længe lancerer et nyt tillægsprodukt, som kunderne kan vælge til på deres el-aftale. Med tillægsproduktet donerer kunderne til beplantning af skov, og kunderne medvirker dermed direkte til den grønne omstilling. Pengene går ubeskåret til skovplantningen.

De tre parter i aftalen tager sig derefter af det praktiske med etableringen af skoven. Hos EWII er salgs- og marketingschef, Klaus Hieronymus Stenger, også godt tilfreds med den nye måde at samarbejde på.

”Vi oplever en øget bevidsthed om eget klima-aftryk hos vores kunder, og derfor indfører vi muligheden for at hjælpe med skovvækst, når man har en el-aftale med os,” forklarer Klaus Stenger.

Den bevidsthed kan formanden for Growing Trees Network Foundation, konceptet folkeskoven.dk, Lars Heiselberg V. Jensen, godt nikke genkendende til:

”At kunderne mere og mere ønsker at købe grønne produkter, der hjælper bæredygtigheden og er med til at dæmme op for de tiltagende klimaforandringer, vi oplever, er yderst vigtige forbrugertiltag. Det er derfor supervigtigt at EWII er i gang med at gøre det muligt for deres kunder at vælge grønnere produkter. Det er godt gået,” siger han.

På arealet ved Nørre Aaby er der plads til 4000 træer og buske på det øremærkede areal.

”Det er en langsigtet indsats, som vi lancerer nu, og vi glæder os til at gøre verden lidt grønnere sammen med vores kunder som trin et,” siger salgs- og marketingchefen.

Helt konkret bliver træerne plantet til efteråret, når alle donationer er samlet sammen.

 

 

 

For yderligere information kontakt venligst:

Salgs- og marketingchef i EWII Koncernen, Klaus Hieronymus Stenger, på tlf 26 88 34 01

Forstkandidat i Middelfart Kommune, Rasmus Dalhoff Skaar, på tlf 88 88 48 73