Milepæl: 365 dage uden anmærkninger

PRESSEMEDDELSER • aug 23 2019, 06:32

EWII Koncernens medarbejdere har hver dag at gøre med stærk strøm, store maskiner og enorme mængder vand og vejr. Derfor er der på tværs af faggrupper i koncernen stor fokus på sikkerhed.

De seneste år har fokusset fået et ekstra nøk opad - og nu kan de konkrete resultater ses: Den 24. august er det et år siden EWII Koncernen fik sidste anmærkning fra Arbejdstilsynet. En anmærkning gives for alle forseelser lige fra de helt alvorlige til for eksempel at få sikret en udgravning eller andet procedure-rettet. Det er ikke unormalt med en del årlige påbud i branchen, så det er en ambitiøs opgave, koncernen har stillet sig selv.

I 2017 fik EWII Koncernen fire anmærkninger, og i 2018 blev det halveret til to anmærkninger.

”Tallene viser, at vores fokus på sikkerheden virker. Målet er nul påbud – og det er vi rigtig stolte af, at vi nu har overholdt i 365 sammenhængende dage,” lyder det fra EWIIs administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn.

Helt konkret betyder det øgede fokus, at EWII Koncernen har implementeret nye processer og introduceret digitale værktøjer, der gør det nemmere at undgå anmærkninger. Blandt andet har koncernen formuleret en sikkerhedspolitik, skærpet kravene til underleverandørerne, indført afholdelse af årlige sikkerheds-events og indført konceptet ”10-meter-zone”, der betyder, at alle medarbejdere er ansvarlige for at sikkerheden er i top i en radius af 10 meter på ethvert givent tidspunkt.

”Vi har indført fokus på sikkerheden, fordi det helt simpelt hører med til at drive en moderne virksomhed. Det er vigtigt, at kolleger føler sig trygge og at de er bevidste om, at deres sikkerhed og velbefindende er en prioritet for os som ledelse,” siger Lars Bonderup Bjørn.

EWII har de seneste år været igennem en forandringsperiode, hvor der også internt har været store ændringer. Det øgede fokus på medarbejdersikkerhed er en naturlig del af den proces, siger Lars Bonderup Bjørn.

”Vores ambition er, at EWII skal være en foregangsvirksomhed, når det handler om arbejdsmiljø. Det er vores helt klokkeklare holdning, at medarbejderne er virksomhedens vigtigste ressource. Så dem skal vi selvfølgelig passe godt på,” siger han.

For yderligere uddybning af EWIIs holdninger til arbejdsmiljø kontakt venligst:

Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i EWII Koncernen på tlf 23 23 71 18.

For yderligere uddybning af EWIIs konkrete sikkerhedstiltag, kontakt venligst:

Jane Lilleholt, QHSE-manager i EWII Koncernen på tlf 26 88 34 35.