Nu åbner den første lynladestation ved CPH

PRESSEMEDDELSER • 14-12-2023, 08:15

Trafikanter i og ved Københavns Lufthavn får nu adgang til lynhurtig opladning af elbilen. EWII har åbnet lufthavnens første lynladestation, hvor hver lynlader kan lade med op til 360 kW. Med en unik kombination af moderne design, fokus på bæredygtighed og en god venteoplevelse er lynladestationen en vigtig brik for både EWIIs grønne ambitioner og CPHs klimamål.

En tidlig julegave til elbilister er landet i Københavns Lufthavn. Her har energikoncernen EWII åbnet en stor, moderne lynladestation med plads til 16 elbiler ad gangen, og hvor de 8 lynladere, der kan lade med op til 360 kW, er blandt markedets kraftigste.  

”Antallet af elbiler stiger dag for dag, og Københavns Lufthavn er et trafikalt knudepunkt, hvor det selvfølgelig også skal være nemt og hurtigt at lade elbilen. Københavns Lufthavn har en visionær tilgang til at gøre lufthavnen grønnere, og derfor er jeg særligt stolt af, at EWII er blevet valgt som samarbejdspartner – ikke bare til denne ladestation, men til hele lufthavnen. Med åbningen af den nye ladestation sætter vi sammen et fodaftryk, som kombinerer grøn omstilling med æstetik og praktik, og jeg synes, vi viser, hvordan EWII i tæt partnerskab med vores kunder tør gøre tingene anderledes til gavn for både klima og kunder”, siger administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn. 

Med et unikt cirkelformet og opsigtsvækkende design er der ingen tvivl om, at EWII har åbnet en anderledes lynladestation. Placeringen ved lufthavnens parkeringsanlæg P12, der samtidig er sidste ladestop inden Øresundsbroen, gør lynladestationen til et pejlemærke for elbilister i hele regionen.   

Hele projektet er et vigtigt skridt for Københavns Lufthavn, der har trafikken til og fra lufthavnen indarbejdet i sine klimamål.

”Elbiler spiller en afgørende rolle i vores mål om at være net zero lufthavn i 2050. Derfor er det fantastisk, at EWII har placeret så stor en lynladestation ved Københavns Lufthavn, og har valgt at blive en partner for os i den grønne omstilling. Lynladestationen skiller sig flot ud, og tilbyder brugerne den bedste oplevelse, når de lader bilen. Jeg er sikker på, at det nye anlæg bliver til stor glæde for passagerer, der hurtigt kan få ladet bilen op – eller blot toppe op med strøm, når de lander i lufthavnen efter en rejse, og gerne vil hurtigt hjem,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

En god venteoplevelse

EWII har et omfattende netværk af offentlige ladestandere, der strækker sig fra Hvide Sande i Vest til København i Øst. Den nye lynladestation i CPH er EWIIs hidtil mest ambitiøse projekt indenfor ladeinfrastruktur. Med det cirkelformede design giver de overdækkede ladepladser og opholdsarealer bilisterne et anderledes og beroligende rum at benytte i ladetiden.

”Vi kan nu tilbyde mere end 400 ladepunkter i Københavns Lufthavn. Den nye lynladestation manifesterer vores stærke partnerskab med CPH og begge parters vilje til at gøre en forskel for den grønne omstilling.  Vi mener, at en opladning kan være andet end en nødvendighed, det kan også være en oplevelse. Derfor har vi sammen med arkitektfirmaet RUM udviklet de her rammer, hvor det er trygt, sikkert og rart at opholde sig,” siger Jesper Antoni Nicolaisen, chef for Ladeinfrastruktur i EWII

Lynladestationen er designet af arkitekterne RUM. Der er tænkt i bæredygtige materialer, hvor der til foråret bliver lagt sedumtag med mos, og til sommer bliver den tilstødende grønne have etableret, hvilket giver et mentalt åndehul at tilbringe ladetiden i.    

EWII leverer ladestandere til kommuner, boligselskaber og udlejningsejendomme over hele landet, og derfor er ladekonceptet udviklet til at være let og gennemskueligt at benytte for mange skiftende brugere, uden at det kræver et særligt abonnement eller forudgåede aftale.

null

Fakta om EWII Lynladestation, CPH

  • EWII Lynladestation, CPH er centralt placeret ved P12 i Københavns Lufthavn, som sidste ladestop inden Øresundsbroen.
  • Rummer 16 lynladepunkter, der kan lade op til 360 kW, fra de i alt 8 lynladere.
  • Elbiler kan typisk lade fra 10 % til 80 % på 20-30 minutter.
  • Den unikke cirkelformede konstruktion er bygget med fokus på brug af bæredygtige materialer.
  • Ladepladser og opholdsområder er overdækkede og skaber et trygt og inspirerende miljø i ladetiden
  • Til foråret etableres sedumtag på ladestationen, og der anlægges en 600 m2 grøn have, som elbilisterne kan benytte i ladetiden.
  • I starten af det nye år bliver det muligt at stille den lette sult med snacks og drikkevarer fra en 7-Eleven-automat.
null
EWII Lynladestation, CPH ved P12 i Københavns Lufthavn har plads til 16 elbiler. Hver lynlader kan lade med op til 360 kW. Det tager typisk 20-30 minutter at lade en elbilen fra 10 % til 80 % i lynladestationen.