Nu kan elbilister få el-refusion hos EWII

PRESSEMEDDELSER • 01-05-2024, 06:00

Med en privat ladeboks, en serviceaftale og en ny app giver EWII elbilister i hele Danmark en nem og enkel ladeløsning med adgang til el-refusion og 570.000 europæiske ladepunkter. Energikoncernen, der i forvejen har mere end 2.000 offentlige ladestandere, favner nu danskernes ladebehov både derhjemme og på farten.

En samlet ladepakke gør det nemt og enkelt for elbilister at få strøm på bilen, når den holder hjemme, og når der er behov for at lade på offentlige ladestandere i både Danmark og udlandet. Det er essensen af energikoncernen EWIIs nye ladeløsning.

”Mange elbilister foretrækker at lade bilen med en privat ladeboks derhjemme, fordi det er nemt og bekvemt. Det behov vil vi gerne imødekomme hos det stigende antal elbilister med en samlet lade-pakke, som både sikrer muligheden for el-refusion og opladning, når strømmen er billigst og grønnest,” siger Anette Holck, direktør for Abonnementssalg og Kundeservice i EWII Koncernen.

Til EWIIs ladepakke hører også en ny opladningsapp, hvor elbilen ved brug af ”smart charging” automatisk bliver opladet, når strømmen er billigst, og dermed som regel også mest grøn.

Derudover er det selve serviceaftalen, der er omdrejningspunktet i EWIIs ladepakke. Den forbinder den private ladeboks med bilejerens elaftale hos EWII, hvilket giver mulighed for refusion af elafgiften.

”Lademarkedet kan være svært at gennemskue, og mange elbilister jonglerer dagligt med en udbyder til ladeboksen, en anden el-leverandør og flere forskellige apps og opladningsbrikker til selve opladningen. Vores ambition er at gøre det mere overskueligt at være elbilist, når man kan samle sin ladepakke ét sted - og dermed håber vi også, at flere fremover vælger den grønne bilisme til,” siger Anette Holck.

Nye elbilister kan købe en ladeboks gennem EWII og få den installeret derhjemme, i sommerhuset eller ved en anden bolig. Hvis man ejer en nyere boks, der er installeret af en autoriseret installatør, er det også muligt at oprette serviceaftalen hos EWII. Der vil løbende komme flere typer af ladebokse på EWIIs liste.

Find vej til ladepunkter på bilferien

Pakken til privat hjemmeladning hænger tæt sammen med EWIIs etablering af offentlige ladestandere. Koncernens netværk omfatter i dag mere end 2.000 ladepunkter, og det vil i løbet af et år rundes af med mindst 4.000 aktive ladepunkter.

”Elbiler er en vigtig brik i den grønne omstilling, og som energikoncern ønsker vi at understøtte udviklingen med lettilgængelig opladning, både hjemme og på farten. Derfor kan vores app bruges til begge dele, så der altid er lademuligheder tæt på - og ingen behøver bekymre sig om rækkeviddeangst,” siger Anette Holck.

Alle kan bruge opladningsappen, der sammen med EWIIs egne ladestandere giver overblik over cirka 26.000 ladepunkter fordelt over hele landet.

Elbilister kan også roligt lade bunken af forskellige ladebrikker ligge hjemme, når turen går ud i Europa til sommer. EWIIs app giver adgang til cirka 570.000 offentlige ladepunkter i en lang række europæiske lande.