Nybyggere i Vester Nebel får varmen fra fælles varmepumpeanlæg

PRESSEMEDDELSER • sep 20 2017, 12:03

TREFOR Varme og Kolding Kommune går sammen om at etablere miljøvenlig varmeforsyning i en ny grundudstykning i Vester Nebel

Grundkøbere i Vester Nebel i det nordvestlige hjørne af Kolding Kommune får som nogle af de første i landet mulighed for at tilslutte deres hus til et kollektivt varmesystem, hvor varmen kommer fra et varmepumpeanlæg. Dermed bliver varmeforsyningen i den nye udstykning, helt i tråd med en bæredygtig udvikling, både grøn, prisbillig og fremtidssikker.

"I Kolding Kommune har vi gennem mange år arbejdet for en miljøvenlig varmeforsyning, blandt andet som en del af Energialliancen i samarbejde med andre kommuner i Trekantområdet. Med det nye jordvarmeanlæg udvider vi af paletten af muligheder og kan tilbyde de kommende nybyggere en både miljø- og prisvenlig mulighed for at opvarme deres hus. Vi ønsker at fremme de bæredygtige, grønne løsninger, men det skal samtidig være den bedste samfundsøkonomiske løsning og en rentabel løsning for husejerne. Og det bliver det med det nye kollektive varmepumpeanlæg," siger Jakob Sønderskov Weber, miljøchef i Kolding Kommune.

 

Bæredygtig løsning med fremtidsperspektiv
Det er TREFOR Varme, der har udviklet projektet og endvidere står for etablering og drift af anlægget.

"Kolding Kommune havde et ønske om kollektiv varmeforsyning til den nye udstykning, men da det ikke umiddelbart var muligt at få traditionel fjernvarme til området, kiggede vi på andre bæredygtige løsninger. Og valget faldt altså på dette anlæg, der gør det muligt indirekte at bruge både sol- og vindenergi i den kollektive varmeforsyning. Det er spot on i forhold til den udvikling i retning af øget elektrificering, der ønskes, " siger Jan Christensen, ingeniør ved TREFOR Varme, og fortsætter:

"Det er første gang, vi baserer varmeforsyningen på et varmepumpeanlæg, men vi er sikre på, at vi vil se flere tilsvarende anlæg i fremtiden."

 

Konkurrencedygtig pris
Det fælles varmepumpeanlæg i Vester Nebel betyder i praksis, at boligejere i den nye udstykning vil opleve det, som om de bor i et område med fjernvarme. De betaler en abonnementspris og en forbrugsafregnet pris, der er identisk med prisen på fjernvarme til TREFOR Varmes øvrige kunder. Boligejerne slipper for investering i og drift af egne avancerede varmeproduktionsanlæg.

"Det er vigtigt for os at afprøve forskellige modeller, så vi hele tiden er på forkant med udviklingen på forsyningsområdet, og derfor har Kolding Byråd valgt at betale et projektbidrag til hver grund, så projektet bliver muligt og hele udstykningen kan forsynes fra det fælles anlæg. Det er dog frivilligt, og ønsker man en individuel løsning, kan man stadig vælge det," siger Jakob Sønderskov Weber.

 

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Helge S. Hansen, varmeforsyningschef TREFOR Varme A/S mobil 26 88 34 20

Jakob Sønderskov Weber, miljøchef, By- og Udviklingsforvaltningen, mobil 29 20 00 51