Nye fiberbokse skal garantere hastigheden

PRESSEMEDDELSER • feb 21 2017, 12:22

Over 3000 bredbåndskunder hos EWII får i løbet af foråret udskiftet deres fiberboks kvit og frit, så de er klædt på til det øgede behov for hurtigere internetforbindelser.

Energikoncernen EWII har skudt en større proces i gang, hvor en mindre del af koncernens bredbåndskunder får udskiftet deres fiberboks. Udskiftningen sker som led i en opgradering af internethastighederne hos EWII, og de cirka 3000 kunder, der kan se frem til en ny boks, vil blive kontaktet løbende. Udskiftningen af fiberboksene er gratis for kunderne.

”Vi installerer de nye bokse hos kunderne for at kunne garantere hastigheden på vores ny lancerede bredbåndsforbindelser. Fiberboksene, vi udskifter, er nemlig op til ti år gamle og kan ikke håndtere de høje hastigheder, vi opgraderer til nu – den teknologiske udvikling har simpelthen overhalet dem,” forklarer Klaus Stenger, salgschef i EWII Bredbånd.

Flere vil have højere hastigheder

De nye hastigheder og fiberbokse skal imødekomme det øgede behov for hurtigt internet, hvor nettet blandt andet skal kunne streame i høj kvalitet, trække online gaming og håndtere et væld af elektronik med internetadgang. Derudover har mange brug for stabile upload-hastigheder, hvis de eksempelvis arbejder hjemmefra, skal gemme billeder og videoer online eller dele indhold på de sociale medier.

Antallet af danskere med mindst 100 Mbit/s download er da også vokset 40 procent det seneste år, så hver ottende bredbåndsabonnement i Danmark nu har en downloadhastighed på minimum 100 Mbit/s. Det viser de nyeste tal fra Energistyrelsens telestatistik.

”Vi kan se, at der i endnu højere grad bliver brug for hurtige bredbåndsforbindelser fremover. Derfor har vi valgt at udnytte den store kapacitet på vores fibernet til at skrue op for hastighederne og samtidig investere i kundernes udstyr, så de i fremtiden er sikret stabilt og hurtigt internet til konkurrencedygtige priser,” siger Klaus Stenger.

De nye fiberbokse er fremtidssikret, også når hastigheden er over 100 Mbit.