TREFOR inviterer skoleklasser til film og tegnekonkurrence

PRESSEMEDDELSER • okt 29 2018, 13:33

TREFOR, som er en del af energikoncernen EWII, lancerer konkurrencen ”Verden uden os”, hvor fire skoleklasser kan vinde 5000 kroner ved at slippe kreativiteten løs og vise en verden uden ordentlig adgang til drikkevand, el og varme i en tegning eller film.

I Danmark tager vi det for givet, at der kommer koldt vand ud af hanen, når vi er tørstige, at der er varme i radiatoren, når vi fryser, eller strøm i stikkontakten, når vi skal lade vores mobiltelefon.

Men hvad nu, hvis det ikke var tilfældet? Hvordan ville verden så se ud?

Det kan fire skoleklasser i Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle nu vinde 5000 kroner til klassekassen ved at komme med deres bud på. Midlerne kommer fra TREFOR Lokalstøtte.

Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på, at elever i 1. til 5. klasse skal indsende en tegning, der viser, hvordan verden ville se ud, hvis rent drikkevand, varme og el ikke var en selvfølge. Eleverne i 6. til 9. klasse skal løse den samme opgave – bare med en kort film i stedet for en tegning.

TREFOR, som forsyner henholdsvis 48.000 og 28.000 husstande med rent drikkevand og miljørigtig fjernvarme samt sikrer, at 137.000 husstande hver dag har strøm i stikkontakten, står bag konkurrencen ”Verden uden os”.

”Vi har det som et af vores mål, at vi vil lære unge mennesker om energi. Vi håber, at tiltaget kan være med til at få de unge til at reflektere over, hvor energien kommer fra, hvordan vi bruger den, og hvad den faktisk betyder for os. Det tænker man nemlig sjældent over i hverdagen, da vi har en forsyningssikkerhed i verdensklasse her i Danmark,” siger Charles Nielsen, direktør for TREFOR Infrastruktur.

Se mere om konkurrencen på:

https://trefor.dk/hvem-er-vi/lokal-stoette/tegne-og-filmkonkurrence