TREFOR Vand fejrer Vandets Dag med to åbent hus arrangementer

PRESSEMEDDELSER • mar 09 2017, 12:02

Hvert år den 22. marts fejres FN’s internationale mærkedag, Vandets Dag, verden over. Rent drikkevand er en essentiel fødevare og menneskets vigtigste ressource. I Danmark kan vi tappe frisk vand fra hanen, og i Trekantområdet kan vi prale af at have noget af Danmarks mest velsmagende vand.

”Drikkevandet i Trekantområdet er noget af det allerbedste i landet. Vi taler om Årgangsvand, da undersøgelser har vist, at noget af det vand, vi drikker i dag, er faldet som regn for mere end 350 år siden. Andet er knap så gammelt, og det er tydeligt at smage forskel. Det glæder vi os til at fortælle mere om på Vandets Dag,” siger Lars Skjerning, vandforsyningschef hos TREFOR Vand.

TREFOR Vand markerer i år Vandets Dag med to åbent hus arrangementer: et på det nyåbnede beholderanlæg Fredsted ved Kolding og et ved Kaltofte Vandtårn i Fredericia.

Vandets Dag starter med åbent hus fra kl. 15.00-17.30 på det nyåbnede Fredsted Beholderanlæg. Her kan interesserede komme tæt på et topmoderne beholderanlæg med en kapacitet på 2.000 m3. På Fredsted vil der være mulighed for at prøvesmage vand af forskellig alder samt råvand.

Samme aften fra kl. 19.00-20.30, inviterer TREFOR Vand de besøgende til at opleve udsigten over Fredericia by ”by night” fra Kaltofte Vandtårn. Kaltofte Vandtårn blev opført i 1955 og har en højde på 21 meter.

Både på Fredsted Beholderanlæg og ved Kaltofte Vandtårn vil TREFOR Vands medarbejdere stå klar til at fortælle om vandets vej fra undergrunden til vandhanen, hvad TREFOR Vand gør for at passe på grundvandet, og hvordan vi i fællesskab sikrer frisk drikkevand til de kommende generationer.

 

Vandets Dag fejres her:

Onsdag den 22. marts 2017 kl.15.00-17.30: Fredsted Beholderanlæg, Viuf Landevej 103, 6052 Viuf.

Onsdag den 22. marts 2017 kl. 19.00–20.30: Kaltofte Vandtårn, Kaltoftevej 18, 7000 Fredericia

Begge arrangementer er gratis.

Læs mere på trefor.dk/vandetsdag

 

Om TREFOR Vand:

TREFOR Vand er en del af den nationale energikoncern EWII. Hos EWII arbejder vi med udviklingen af fremtidens klimavenlige energiteknologier, og samtidig er vi Trekantområdets lokale energiselskab.

TREFOR Vand leverer dagligt ISO 22000-certificeret drikkevand til ca. 48.700 husstande i Trekantområdet.

TREFOR Vand gør en stor indsats for at sikre, at også fremtidige generationer har rent vand af høj kvalitet.