Hvad er fibernet?

Hvordan virker fibernettet? Og hvad er et lyslederkabel? Se med i videoen og bliv klogere på fibernettet.
Hånd holder fibernet kabel. Hvad er fibernet egentlig? Og hvad er et lyslederkabel? Bliv klogere på fibernet og forskellen på fibernet og bredbånd her.

Fibernet er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere. Alle bredbåndsforbindelser starter med en fiberforbindelse, men kun fibernet går direkte ind i din bolig. 

Hvordan virker fibernet internet?

Fibernet består af lysledere. Lyslederne er af tyndt glas, der har en tykkelse som et menneskehår. Lyslederne fungerer som lyslederkabler, der leverer data via optisk fiber. Det betyder, at et lyslederkabel transporterer signalet via lys. Opbygningen af kablet gør også, at fibernettet kan transportere data med lysets hastighed.

For at du kan få fibernet internet, skal der monteres en fiberboks i hver ende af et lyslederkabel. I den ene ende af kablet sidder hovedstationen. Hovedstationen omdanner signaler til lys og transporterer data til din fiberboks, som gør præcist det samme, når du sender data den modsatte vej.

Find ud af hvordan du får fibernet

Detektiv undersøger fibernet kabel. Hvad er fibernet egentlig? Og hvordan virker fibernet? Internet via fiber er den hurtigste teknologi.

Video

Udforsk fibernettet

Internet via fiber - hvad er forskellen?

Alle bredbåndsforbindelser starter med fibernet internet, men det er kun med internet via fiber, at internetkablet - lyslederkablet - går direkte ind i din bolig.

Et internetsignal via kobbernet eller antennekabler sendes fra en central i nærheden af dit hjem, hvor signalet til dine naboer også sendes fra. Og mobilt bredbånd påvirkes blandt andet af afstanden til nærmeste sendemast, antallet af brugere, bygninger og træer i området.

Undersøg fibernet vs bredbånd og hvad teknologien betyder for, hvor hurtigt internet du kan få

Så den største forskel er altså, at med internet via fiber deler du ikke dit signal. Det er samme hastighed, uanset om du henter eller sender data. Med andre ord får du altid den forbindelse, du betaler for.

Se fibernet priser hos EWII her

Din digitale hverdag

Hvorfor skal du vælge fibernet?

Vi giver dig 7 gode grunde lige her.

1-2-3: Så let får du fiber

Det tager ikke lang tid at finde ud af, om du også kan få lynhurtigt fibernet.

  1. Indtast adresse

    Vi leverer fibernet i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII.
  2. Vælg hastighed

    Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov.
  3. Kontaktinfo

    Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
Bestil fibernet

Din digitale hverdag

Fibernet i Danmark

Gennemsnitligt har 7 ud af 10 husstande adgang til fibernet i Danmark. Men i Trekantområdet er tallet alligevel højere.

Montør ordner fiberkabler. Kunden vil gerne vide hvad koster det at få fibernet lagt ind? Hos EWII får du gratis tilslutning til fibernettet.

Din digitale hverdag

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Svaret er ganske enkelt; Ingenting. Bestiller du fibernet, installerer vi en fiberboks uden omkostninger.

Ofte stillede spørgsmål

Internet via fiber (fibernet) giver dig den hurtigste teknologi og en stabil forbindelse. Du får internet med lysets hastighed og en konstant hastighed, uanset om du downloader eller uploader data. Du deler ikke dit signal med andre, og du får altid den forbindelse, du betaler for.

Fibernet internet virker ved hjælp af lysledere, der transporterer data via optisk fiber. Et lyslederkabel består af tynde glasfibre, der fungerer som kabler til at levere signalet via lys. Når du ønsker at få fibernet internet, bliver der monteret en fiberboks i din bolig, som er forbundet til hovedstationen via lyslederkabler.

Fibernet er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere. Det består af lyslederkabler, der leverer data via optisk fiber. Et lyslederkabel transporterer signalet via lys, og fibernettet kan derfor transportere data med lysets hastighed.