Sjølund-Hejls Skole sparer CO2 og energi med varme­pumpe

Kolding Kommune installerer en luft til vand varmepumpe som supplement til gasfyr på Sjølund-Hejls Skole.

Kolding Kommune har valgt EWII som leverandør af en varmepumpe på abonnement til Sjølund-Hejls Skole. Så behøver hverken Kolding Kommune eller Sjølund-Hejls Skole at tænke på vedligehold eller de nødvendige og lovpligtige eftersyn – det klarer EWII. Det vil ikke være muligt, hvis vi på kort tid 100 % selv skal finansiere varmepumper til alle ejendomme opvarmet med naturgas, siger Lars Højensgård fra Kolding Kommune.

Hos Kolding Kommune har man en stærk vision om at reducere både energi- og CO2 forbrug, så en varmepumpe er et naturligt valg. Med skiftet har skolen mindsket deres CO2-udledning med 75 % årligt. Det svarer til en reduktion i mængden af CO2 på 35 tons om året og 350 tons mindre CO2 udledning frem mod 2030.

Et tiltag der sikrer, at Kolding Kommune opnår regeringens 2030 klimamål om 70 % CO2 reduktion på opvarmningen for Sjølund-Hejls skole allerede i 2020.

"Vi har fået en aftale, som giver os mulighed for at reducere både CO2 og energiforbruget på mange af vores nuværende fossilt opvarmede ejendomme inden for relativt kort tid – og samtidig opnå en økonomisk besparelse."

Lars Højensgård, Energikoordinator hos Kolding Kommune

Varmepumpe på abonnement hos Sjølund-Hejls Skole i Kolding Kommune

Løsningen

Der er installeret en luft til vand varmepumpe på 45kW som en hybridløsning i forbindelse med eksisterende gaskedler på skolen. Gaskedlen skal supplere med spidslasten, når det bliver rigtig koldt og varmepumpen ikke helt kan følge med. Rundt om varmepumpen er der bygget et lyddæmpende hegn, der falder ind sammen med skolens øvrige uderum.

Jeg har fået en god indkøring og stor indsigt i varmepumpen. Den passer sig selv, så jeg mærker ikke den store forskel i min hverdag.

Jesper Bøgedal Rasmussen

Teknisk serviceleder hos Sjølund-Hejls Skole

Økonomiske fordele

Med en varmepumpe på abonnement betaler din virksomhed kun for det reelle forbrug og en fast lav pris. 

Vi udregner en individuel pris til din virksomhed, hvor vi tager højde for tilslutningsbidragets størrelse og jeres eksisterende varmeforbrug, som matcher dine behov. 

Udforsk vores varmepumpepris

Du er også velkommen til at ringe til os på 73 63 30 10 til en uforpligtende samtale - eller du kan klikke på "Ring mig op". Så ringer vi dig op snarest muligt.

 

Produkt

Lej en mobil varmepumpe og få grøn varme

En mobil varmepumpe giver dit fjernvarmeselskab mulighed for at forsyne områder med grøn varme baseret på strøm, før der er udlagt distributionsnet til fjernvarme.