2020: EWII er i den grønne superliga

PRESSEMEDDELSER • Apr 13 2021, 10:00

I dag offentliggøres EWII Koncernens årsrapport. Det er et tilfredsstillende resultat, lyder det fra bestyrelse og koncernledelse.

I dag offentliggøres EWII Koncernens årsrapport. Koncernen kommer ud af 2020 med et overskud på 51 millioner kroner, efter et år, hvor der hovedsagelig har været fokus på at styre koncernen gennem corona-krisen og udvikle positionen som et velassorteret forsyningssupermarked.

Det er et tilfredsstillende resultat, lyder det fra bestyrelse og koncernledelse.

”Bundlinjen er altid vigtig, men udviklingen af vores position til fremtiden har været det store fokus i 2020,” fortæller EWII Koncernens administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn.

”2020 har vi brugt på at udvikle en ny strategi for koncernen. Vi har haft nogle store driftsforstyrrelser midt i corona-krisen, men er overordnet stolte af at have leveret driftssikkert el, vand og varme til de mange pludselige hjemmekontorer, og over at have kunnet give danskerne hurtigt fibernet og bredbånd til møderne på Zoom og fredagsfilmen,” siger han.

”Coronakrisen betød, at vi som energikoncern havde et særligt ansvar – både for at håndtere forsyningsydelserne under svære vilkår og for at skabe håb i en svær tid.”

Da Danmark lukkede ned i marts, lancerede EWII et tiltag, hvor koncernen købte 1000 gavekort af lokale virksomheder for at støtte Trekantområdets erhvervsliv, og især de mindre virksomheder, der blev hårdt ramt af nedlukningerne.

”Corona-krisen har fyldt meget i 2020, men samtidig har vi hele tiden nysgerrigt stillet os selv spørgsmålet: Hvad kommer efter krisen? For os har svaret været, at den grønne omstilling skal gennemføres hurtigt, også selvom vi har haft en pandemi.”

Banen er kridtet op med grønt kridt

Derfor har EWII Koncernen i alle afkroge af forretningerne arbejdet med at udvikle metoder til at understøtte den grønne omstilling i nogle af de sektorer, som har store udfordringer og kan bidrage væsentligt til klimaregnskabet.

EWII er forankret i fire forsyningsområder – el, vand, varme og fibernet – og kan med sin bredde og størrelse derfor kalde sig et ægte forsyningssupermarked.

”Det afspejler sig i en pæn vækst i vores kundetilgang. Men deri ligger også et ansvar for at sikre kunderne grønne og klimavenlige produkter,” siger Lars Bonderup Bjørn.

EWII Koncernen søsatte og gennemførte i 2020 en strategi, der skal sikre, at alle kunder i fremtiden får leveret grøn strøm – uden undtagelse. Derudover gik koncernen også ind i problemstillingen med, at danskere udsættes for ulige behandling, når de skal købe deres vand af vandselskabet, og argumenterede i offentligheden for, at alle danskere har ret til lige adgang til rent drikkevand fri for forurening.

Derudover har koncernen i 2020 intensiveret arbejdet med det grønne forskningsprojekt Flexible Energy Denmark, der har til formål at undersøge, hvordan energi fra vand og sol udnyttes bedst, og i forsyningsdelen af koncernen er der gjort store fremskridt for at ruste el-nettet til den kommende elektrificering.

Der er også oprustet på rådgivningsområdet, hvor grøn rådgivning i dag spiller en altdominerende rolle.

Samtidig blev 2020 året, hvor koncernen afsluttede en række historiske kapitler, og koncernen står derfor nu på en platform, hvor der er vilje til at føre tre missioner ud i livet: At rulle fibernet ud til alle i Trekantområdet, at bidrage mest muligt til et 100 procent klimagas-frit energisystem og at arbejde for at sikre drikkevand baseret på grundvand.

”EWII er drevet af nysgerrighed efter at finde ud af, hvordan vi kan gøre det hele bedre, mere sikkert og mere engagerende for vores kunder,” siger Lars Bonderup Bjørn.