Der er styr på udbuddene i EWII Koncernen

PRESSEMEDDELSER • okt 29 2019, 13:29

Der har været megen kritik af den interne samhandel i energibranchen, men det er ikke noget EWII Koncernen kan genkende. I den anledning deler koncernen derfor et konkret eksempel på, hvordan energi-handelen foregår:

I sidste uge gennemførte EWII Koncernen den sidste runde udbud i Energistyrelsens rammeordning for energibesparelser, energispareordningen – ordningen bliver nedlagt næste år.

Der var udbudt i alt 80 millioner kilowatt-timer energibesparelser, fordelt på otte puljer.

EWII Energi, der er en del af EWII Koncernen, bød på en del af udbuddet, men fik ikke del i puljerne. I stedet gik kilowatt-timerne til selskaberne Energy Solution og Nordisk Energirådgivning.

”Det er et godt eksempel på, at der ikke sker for-fordeling i udbuddene i EWII Koncernen,” siger Lars Bonderup Bjørn, og uddyber:

”Vores koncern består på den ene side både af dem, der sender puljerne i udbud, og på den anden side også af en af byderne. Det er noget af det, der kan være vanskeligt at skelne mellem for udenforstående, og derfor lægger vi det helt åbent frem; Den ene del af vores forretning kørte udbuddet. Den anden del af vores forretning bød på, men tabte udbuddet.”

EWII Koncernen favner både det kommercielle EWII Energi, der tabte udbuddet, og det monopolregulerede TREFOR El-net, der driver og udvikler el-nettet i Trekantområdet.

Og det er en positiv ting, set med de administrative briller, mener han:

”Det er ikke sådan, at pengene bare flyder rundt i el-sektoren. Tværtimod. Sektoren er godt reguleret, så forbrugeren får fordel af, at vi kan holde omkostninger nede på grund af stordriftsfordele, men på grund af den fastsatte indtægtsramme og reguleringen er der fuld kontrol med, hvad pengene bliver brugt til. Der er helt vandtætte skotter, som man siger,” siger Lars Bonderup Bjørn.

”Vores opgave er at sikre, at danskerne altid kan regne med, at der er strøm i stikkontakten. Det er det, vi koncentrerer os om, i begge dele af koncernen,” siger han.

Det er særligt vigtigt at have fokus på nu, hvor samfundet står overfor en grøn omstilling. I den omstilling kommer elektricitet til at spille en afgørende rolle.

”Bare se på el-bilerne som eksempel – vores samfund kommer til at være afhængig af helt enormt store mængder el. Så det er utrolig vigtigt, at forbrugere og borgere har mulighed for at få indblik i, hvordan energi-branchen og særligt el-sektoren er skruet sammen. Der skal være fuld gennemsigtighed, og det vil jeg gerne stå som garant for, at de får, i hvert fald i vores egen koncern,” siger Lars Bonderup Bjørn.

 

 

 

For yderligere information kontakt venligst:

Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i EWII Koncernen, på 23 23 71 18.