EWII åbner fibernettet op for endnu en udbyder

PRESSEMEDDELSER • apr 05 2019, 05:20

 

Det er kun ganske få dage siden, at Socialdemokratiet meldte ud, at de helst så fiberselskaberne blev tvunget til at åbne deres net. EWII åbnede allerede fibernettet op for et par år siden, da TDC fik adgang til fibernettet. I dag offentliggør EWII at deres fibernet åbnes op for endnu en ny udbyder på nettet, Telia, der fra juni 2019 flytter alle deres bredbåndskunder i Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen og Middelfart over på EWIIs fibernet.

”Vores mål om at åbne fibernettet op for flere udbydere står krystalklart i vores strategi, og det glæder mig at vi nu er klar til også at lukke Telia ind på fibernettet. Flere udbydere på nettet er med til at give et varieret indhold og flere muligheder for kunderne. Det gør det endnu mere interessant for kunderne at komme over på vores fibernet”, siger Pernille Johannessen, forretningsudviklingsdirektør i EWII, og fortsætter ”I det kommende år forventer vi at åbne EWIIs fibernet op for en række nye udbydere, og den næste partnerskabsaftale er allerede lige på trapperne”.

Flere muligheder til Trekantområdet

EWII er det første energiselskab, der har åbnet sit fibernet op for flere udbydere og det sker som en del af selskabets digitaliseringsstrategi, hvor der er fokus på at bygge en infrastruktur, der skaber forudsætningerne for fremtidens digitale samfund.

I dag har ca. 40.000 husstande i Trekantområdet installeret en fiberforbindelse fra EWII, mens yderligere ca. 65.000 husstande har kablerne liggende i vejen, så der forholdsvis nemt kan trækkes en forbindelse ind til boligen.

”I EWII har vi fokus på vores lokalområde og vi ser fibernet, som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme. Fibernet er noget som alle skal have adgang til, det er fremtidens teknologi og vi vil gerne sikre at vores kunder får de bedste muligheder”, fortæller Pernille Johannessen, ”jeg har mere end 70 dygtige teknikere i marken, som hver dag ruller fibernet ud til borgerne i lokalområdet. De har så travlt som aldrig før, da alle gerne vil med på den digitale udvikling - og det forpligter. Vi skal skabe de bedste muligheder for kunderne og give dem frihed til at vælge den udbyder, der lige præcis passer til deres behov. Derfor er det så vigtigt, at vi som fibernetselskab åbner op for fibernettet og giver kunderne så mange valgmuligheder som muligt”, slutter Pernille Johannessen.