EWII afsætter en milliard til fibernet

PRESSEMEDDELSER • jun 19 2019, 12:14

I 2025 vil ingen husstand i Trekantområdet være uden fiber. Sådan lyder ambitionen fra EWIIs bestyrelse, der onsdag sagde endeligt ja til at investere ikke mindre end en milliard kroner i fibernettet.

Og i selskabets direktion er der både lettelse og glæde over beslutningen:

”Fiber er infrastruktur på linje med el, vand og varme, og vores kunder taler om adgangen til internet som en menneskerettighed. Derfor er det en visionær og fremtidssikrende beslutning, bestyrelsen har truffet. Vi tror på fiber som en forudsætning for fremtidens velfungerende samfund, fordi fiber er det hurtigste og mest stabile internet, vi har,” siger EWIIs administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn.

Beslutningen er en konsekvens af den massive digitalisering, som Danmark undergår. I dag er helt afgørende områder af samfundet afhængige af en stabil internetforbindelse, og det er det, EWII med tiltaget vil sikre.

For eksempel er nutidens 4K-tv bygget på solide dataforbindelser. Fibernet er den eneste teknologi, der kan løfte et 8K-tv og virtual reality-tv, begge teknologier, der snart kommer ud til danskerne. Dertil kommer, at flere og flere i de danske husstande bruger flere devices med internet på samme tid – de ser tv, spiller spil, tjekker mails og laver hjemmearbejde. Skal alt det være en del af en velfungerende dagligdag, så er fiber en nødvendighed. 

Også de områder, som tegner den nære fremtid kræver fiber, f.eks. telemedicin, hvor borgere kan konsultere en læge via internettet, og bidrage til at reducere ventelister og indlæggelsestider. Trafikalt vil førerløse biler kræve en ekstrem nøjagtighed i dataenes realtid, og det skal der også bruges fibernet til.

”Men det forudsætter, at der er styr på vores infrastruktur – herunder vores internet,” forklarer Bonderup Bjørn.

Én milliard er en af de største investeringer, selskabet har gjort i nyere tid, men det er godt givet ud, mener direktøren:
”Det er nødvendigt at sikre, at borgerne oplever digitaliseringen som en positiv udvikling, som alle har fælles adgang til at deltage i. Vi skal fremad som samfund, og det skal vi gøre sammen,” siger han.

I dag har 105.000 husstande i Trekantområdet allerede mulighed for at få fibernet fra EWII. Næste skridt er, at EWIIs montører skal rulle fiber ud til alle.