EWII hilser vækstteamets anbefalinger velkommen

PRESSEMEDDELSER • feb 01 2019, 07:16

Torsdag fremlagde regeringens Vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi sine anbefalinger i publikationen ’Danmark som frontløber i den grønne omstilling’, og de bliver modtaget med stor ros fra EWIIs adm. direktør Lars Bonderup Bjørn.

”Det er absolut interessant læsning. Det er et meget solidt stykke arbejde, der ligger bag anbefalingerne, og jeg noterer mig med glæde, at Vækstteamets anbefalinger taler direkte ind i EWIIs nye strategi ’En digitalt integreret multiforsyning’ og samtidig passer som hånd i handske med tankerne bag Center Danmark,” siger Lars Bonderup Bjørn.

I oktober 2018 præsenterede EWII sammen med fire danske universiteter med DTU i spidsen planerne for Center Danmark, der får til huse i Gudsø mellem Fredericia og Kolding.

Center Danmark bliver et nationalt forskningscenter for den grønne omstilling, der kommer til at fungere som et ’living lab’, hvor de mange data kommer til at danne baggrund for udvikling af produkter og skabe indsigt i forbrugeradfærd på energiområdet.

Den grønne omstilling med elbiler, varmepumper og decentral energiproduktion betyder en markant elektrificering af energisystemet, og det nødvendiggør innovation og øget forskning på området.

Blandt Vækstteamets anbefalinger er, at forbrugsdata på forsyningsområdet skal gøres tilgængelige, samt at der skal skabes bedre rammer for test og demonstration i stor skala. Netop hvad Center Danmark er sat i verden for.

”Jeg er glad for, at vi med Center Danmark kan være med til at bidrage til forskning og innovation indenfor forsyningsområdet, og dermed understøtte de anbefalinger som Vækstteamet har fremlagt,” lyder det fra Lars Bonderup Bjørn.

Du kan læse mere om anbefalingerne fra Vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi på ministeriets hjemmeside: https://em.dk/nyhedsarkiv/2019/januar/10-nye-anbefalinger-til-regeringen-der-skal-goere-de-groenne-danske-virksomheder-endnu-staerkere/