EWII: Lad os rydde op i HELE energibranchen

PRESSEMEDDELSER • jun 25 2020, 06:26

I øjeblikket kører energikoncernen EWII en større kampagne, der sætter fokus på beskidte tricks i EWIIs egen branche – energi-branchen. Baggrunden for kampagnen er, at koncernens kunder kontinuerligt er udsat for el-sælgere, der ringer dem op og med ufine metoder forsøger at få borgere til at skifte el-selskab.

I dag har Forbrugerombudsmand Christina Toftegård Nielsen valgt at politianmelde et energiselskab for netop ufine metoder og beskidte tricks.

”Jeg har noteret mig, at Forbrugerombudsmanden har taget en sag i branchen meget alvorligt, og det bakker jeg fuldt op om. Vi står naturligvis til rådighed, hvis ombudsmanden har brug for viden eller andet, vi kan hjælpe med,” lyder det fra EWII Koncernens administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn.

Men det er ikke det vigtigste her, mener han:

”Det er et strukturelt problem, som vi løser ved at kigge på lovgivningen. Vi kan politianmelde og uddele bøder i et væk, men så længe, det kan betale sig for selskaber at bruge beskidte tricks, så fortsætter problemet,” lyder det fra direktøren.

Han efterlyser stærkere værktøjer til forbrugerombudsmanden, så hun ved gentagne tilfælde kan ekskalere straffen for overtrædelse af lovgivningen. Selskabet bag skal straffes og ikke slippe afsted med at tørre sit ansvar af på en underleverandør eller et call-center.

”Det handler ikke om cowboymetoder eller friske sælgere. Det handler ikke om enkelte selskaber. Det handler om, at der sidder nogle chefer i vores egen branche, energibranchen, og godkender, at sælgerne anvender ufine metoder, selvom det er i strid med loven. Det er det, vi skal have stoppet,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Han mener, at Forbrugerombudsmanden gør et godt stykke arbejde, og glæder sig over, at udviklingen går den rigtige vej.

”Som energiselskab er vi til for kunderne, og det er dem, vi skal hjælpe her. Nu gælder det om at få ryddet op i hele branchen,” siger han.

 

For yderligere information kontakt venligst:

Administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, på 23 23 71 18.