EWII tager vigtigt skridt i elektrificeringen

PRESSEMEDDELSER • mar 21 2019, 07:24

EWII har solgt sine gaskunder til Energi Fyn. EWII ønsker fremadrettet at fokusere på løsninger baseret på vind, sol og bæredygtige brændselsformer.

“Vi er glade for, at kunderne kan fortsætte ved Energi Fyn, der er en professionel udbyder af gas. Gas og fossile brændsler skal ikke længere indgå i EWIIs portefølje. Vi ønsker i stedet at tilbyde kunderne varmepumpeløsninger. Det er en elbaseret og mere miljørigtig løsning med færre løbende driftsomkostninger”, fortæller Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør for EWII.

EWII lancerede i efteråret 2018 et nyt forretningskoncept med varmepumper på abonnement til erhverv. Lanceringen skete efter at EWII blev udpeget af Energistyrelsen som den ene af tre virksomheder, der fik tilskud til at understøtte den grønne omstilling via varmepumpeløsninger. Løsningen er økonomisk støttet af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

”Der er storpolitisk vilje til at elektrificere varmen, så varmepumper og andre elbaserede løsninger i stigende grad afløser fossile brændsler i varmesystemet. Vi vil gerne tage del i denne omstilling og påtager os et ansvar i den vigtige og nødvendige elektrificering af samfundet” slutter Lars Bonderup Bjørn.

EWII har også fokus på virksomhedens egen grønne profil og installerede derfor varmepumper på koncernens domicil i Kolding i vinteren 2018/19.