EWII Telecare kommer på engelske hænder

PRESSEMEDDELSER • sep 05 2018, 08:01

Energikoncernen EWII har solgt sit datterselskab EWII Telecare A/S til Tunstall Nordic AB, der er en del af den engelske koncern Tunstall Healthcare Group.

EWII Telecare og samtlige medarbejdere i selskabet blev fra 1. september 2018 en del af Tunstall Danmark A/S men fastholder adressen i Odense.

Tunstall Group, der siden 1957 har været en af verdens førende udbydere af tryghedsløsninger og Telehealth, er repræsenteret i 30 lande verden over og beskæftiger mere end 1800 medarbejdere.

EWII har gennem de seneste fire måneder aktivt søgt efter en køber eller en partner til EWII Telecare, og med salget til Tunstall slutter fire års engagement i telemedicin for EWII.

”Der er et meget stort potentiale i sektoren, men siden vi i starten af 2018 valgte at fokusere på vores kerneforretning, har vi prioriteret at finde den helt rigtige partner, og det er jeg sikker på, vi har med Tunstall, siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i EWII og direktør for EWII Telecare.

Et godt match
Siden april har der været konkrete forhandlinger med flere mulige købere, både danske og internationale, men det endte altså med den engelske koncern.

”Tunstall er et godt hjem og en god ejervirksomhed for EWII Telecare. Virksomheden har 30 års erfaring med løsninger til sygehuse, plejehjem og hjemmeplejen, og Tunstall ønsker at investere og vækste indenfor området, både i Danmark og Norden, så der er tale om et rigtig godt match,” siger Lars Bonderup Bjørn.

EWII Telecare blev i februar prækvalificeret til både borgerdelen og medarbejderdelen i det første nationale fællesudbud på telemedicin, hvilket spiller en væsentligt rolle for Tunstall i planerne med EWII Telecare.

Tunstall Danmark er stærkt markedsledende i danske kommuner og regioner, og med opkøbet af EWII Telecare ønsker Tunstall at styrke deres position yderligere på det danske marked indenfor telemedicin, ligesom de får tilført nye tekniske kompetencer.

”Tunstalls mission er at give mennesker med behov for omsorg og pleje, øget livskvalitet ved hjælp af intelligent teknologi. Dette giver større frihed, uafhængighed og sikkerhed for den enkelte, men kan også skabe effektivitet og besparelser for samfundet. Med EWII Telecare styrker vi vores tilbud til sundhedsområdet,” siger Kristoffer Axelsson, CEO for Tunstall Nordic.

De to parter er enige om ikke at offentliggøre salgsprisen.

 

 

Om Tunstall Nordic:

Tunstall Nordic er en del af Tunstall Healthcare Group, med hovedkontor i Malmö. Tunstall Nordic har afdelinger i Sverige, Danmark og Finland samt partnere i Norge og på Island.

Tunstall Healthcare Group er en verdensomspændende britisk virksomhed, der er ledende indenfor velfærdsteknologi og systemløsninger, der hjælper og forbedrer pleje og omsorg for ældre, handicappede samt kronisk syge.

Tunstall blev grundlagt i Storbritannien 1957 og er med over 1800 ansatte en global virksomhed som udvikler, producerer og leverer tryghedssystemer i mere end 30 lande verden over. 3 millioner brugere benytter dagligt Tunstalls produkter og tjenester.