EWII vandt Kolding Kommunes udbud på el

PRESSEMEDDELSER • nov 19 2018, 10:20

Det bliver EWII Energi, der skal levere el til Kolding Kommunes bygninger og vejbelysning i de kommende tre år. Samlet set handler det om næsten 800 installationer med et forbrug på mere end 18 GWh om året.

Leverancen har været i udbud med Energi Team ApS, som er kommunens energimægler på både el og gas. Der har været stor interesse for udbuddet, der har været delt i to, henholdsvis gadebelysning og ejendomme.

”Vi har haft en håndfuld interesserede bydere. Vi er underlagt EU's udbudsregler, og de er ikke lavet for at tage lokale hensyn. Vi har udelukkende valgt ud fra et prisparameter, og der var EWIIs bud det mest interessante for Kolding Kommune. Men når det er sagt, er vi da godt tilfredse med, at det er en lokal virksomhed, der vinder,” siger Ina Hviid, leder af Indkøb og forsikring i Kolding Kommune.

Hos Energi Team ApS, der rådgiver større virksomheder og offentlige institutioner uvildigt i forhold til indkøb af energi, har Tom Risbjerg Tønnesen været Kolding Kommunes mægler i udbuddet, og udover gennemgang af tilbud går en stor del af arbejdet på sikring af datakvalitet.

”Vi er på sidelinjen både før og gennem hele leveranceperioden for begge parters skyld, blandt andet for at sikre at både opstart af leverancen og efterfølgende faktureringen går efter planen. Og indtil videre har vores relation med EWII kørt rigtig fint,” siger Tom Risbjerg Tønnesen.

Aftalen med Kolding Kommune er den seneste i rækken af større aftaler med virksomheder og offentlige institutioner, som EWII har landet med succes i de seneste måneder.

”Vi er simpelthen blevet bedre til at håndtere leverancer af den størrelse, og vores priser er blevet skarpere og dermed mere konkurrencedygtige,” siger Mette Marie Ostenfeld, salgs- og kundedirektør i EWII, og tilføjer: ”Samtidig oparbejder vi til stadighed bedre og bedre kunderelationer gennem vores professionalisme, hvilket gør os mere og mere attraktive som samarbejdspartnere.”

Fakta om aftalen:

  • Aftalen gælder levering af el til Kolding Kommunes bygninger og vejbelysning
  • Det samlede forbrug er på 18.100.000 kWh/år
  • Aftalen gælder for tre år i perioden 2019-2021