Få reduceret el-afgiften i sommerhuset

PRESSEMEDDELSER • jun 26 2019, 13:48

Nye regler i 2019 betyder, at sommerhusejere i mange tilfælde kan spare mere end de er klar over; Den 1. februar i år indførte SKAT nye regler, der gør det muligt at få en reduktion i el-afgiften, hvis sommerhuset er opvarmet af el og ellers opfylder betingelserne. Sommerhuse har hidtil været undtaget reglerne.

”Der ligger en sjat penge til nogle af vores kunder, men mange ved det ikke. Det vil vi selvfølgelig meget gerne oplyse folk om,” siger Tommy Sørensen, kundecenterchef i EWII Koncernen.

Besparelsen er en reduktion i prisen på det forbrug, der ligger over 4000 kWh om året – her kan sommerhusejere spare 78,13 øre pr kWh inklusiv moms. Det betyder, at et sommerhus, der for eksempel bruger 10.000 kWh om året, opnår en samlet besparelse på 4000 kroner, inklusiv moms.

”Nu går mange på sommerferie, og måske er der nogen, der skal op og nyde solskinnet i deres sommerhus. Så vi synes, det er et rigtig godt tidspunkt at minde om at få tjekket det,” siger Tommy Sørensen.

For at kvalificere sig til besparelserne, skal følgende betingelser være opfyldt:

- Huset skal stå som et sommerhus på BBR-opgørelsen, og dermed have enten 523 eller 510 som anvendelseskoder.
- Den primære opvarmningsform skal være elvarme, og det skal være registreret på BBR-opgørelsen senest 1.2.19.
- Forbruget skal være over 4000 kWh om året.

”Hvis man som sommerhusejer mener, at man kan få en reduceret el-afgift, så vil jeg opfordre folk til at tage kontakt til os. Vi har et elafgift-skema på hjemmesiden, som det tager to minutter at udfylde, og så klarer vi resten. Det er da let tjente penge,” siger Tommy Sørensen.

Skemaet til at ansøge om reduceret el-afgift i sommerhuset ligger på hjemmesiden www.ewii.com/reduceretelafgift.

For yderligere information kontakt venligst:

Tommy Sørensen, kundeservicechef i EWII Koncernen på telefon 30 17 19 46