Fredericia Kommune vælger smidig fiberløsning

PRESSEMEDDELSER • aug 22 2018, 12:52

Fredericia Kommune vælger EWII som leverandør af fibernet til 16 af kommunens institutioner. Det skyldes et mere smidigt produkt og en bedre supportaftale.

Der er ekstra meget at se til i Fredericia Kommunes IT-drift i slutningen af august, hvor afdelingen sammen med EWII Bredbånd A/S på fire dage skal koble 13 forskellige institutioner på energikoncernens fibernet, mens yderligere tre vil blive tilkoblet i løbet af efteråret.

Institutionerne er egentlig allerede online via fibernettet, og manøvren har heller ikke til formål at øge hastigheden. Derimod får Fredericia Kommune et mere alsidigt produkt end tidligere.

”Der er stor udvikling i kommunen, og den løsning, vi har haft indtil nu, har gjort det svært at efterleve efterspørgslen fra vores forskellige afdelinger og institutioner. Vi skifter derfor for at få noget mere smidighed i vores netværk,” siger Jon Pedersen, der er IKT-administrator i Fredericia Kommunes IT-drift.

Udviklingen er for eksempel, når der bliver købt varmestyring til børnehaver, solceller til en institution eller hvis et genbrugscenter skal have en ny maskine til at knuse papkasser. Det skal alt sammen kobles på kommunens netværk, og sådan en proces har tidligere skulle igennem flere lag, der ikke altid har været lige fleksible.

”Jeg har før stået ude i en institution og fejlsøgt, hvor vi er løbet panden mod muren, fordi vores udbyder kun kunne hjælpe os til en vis grad. Der var mange ting at tage hensyn til, og hvis noget gik galt, skulle vi bevise, at fejlen ikke lå hos os, så med den nye aftale får institutionerne adgang til en bedre supportaftale,” siger Jon Pedersen.

Supportaftalen indeholder blandt andet, at Fredericia Kommune får en personlig konsulent, som de kan ringe direkte til, hvis de har brug for hjælp.

”Vi er lokalt forankrede i Trekantområdet og er på den måde mere fleksible i forhold til at kunne hjælpe, hvis der opstår problemer. Erhvervskunder kan ringe direkte til os uden at skulle igennem flere lag, så ved problemer, der kræver et teknikerbesøg, kan vi være til stede på ganske få timer,” siger Klaus Stenger, salgschef i EWII Bredbånd.

Fredericia i fiberførertrøjen
Arbejdet med fibernet er ikke fremmed for IT-driftsafdelingen i Fredericia Kommune, der med sin dækningsgrad på 91 procent ligger helt fremme i førerfeltet, når det gælder udbredelsen af det lynhurtige internet. De første spadestik til de mange tusinde kilometer fibertråd blev da også allerede taget i slutningen af 90’erne, hvor Fredericias rådhus var en af de første bygninger, der blev koblet på.

I dag tyve år senere har fibernettet spredt sig ud til størstedelen af kommunens institutioner, og problemfri internetadgang er ikke længere en luksus. Det er noget, man forventer. Det mærker de i Fredericia Kommunes IT-driftsafdeling, hvor man sørger for at holde hele kommunen online.

”Internettet er blevet en integreret del af vores hverdag. Vi kan se, hvordan der kommer flere IPads i institutionerne, mens børnene i børnehaverne også skal registrere deres ankomst og afgang på en touchskærm. Alle er ekstremt afhængige af deres netværksforbindelse, så jeg tror godt, at de ville kunne mærke, hvis vi gav dem en klassisk kobberforbindelse i dag,” lyder det med et grin fra Jon Pedersen, IKT-administrator i Fredericia Kommunes IT-drift.