Fremtidens Hjem åbner udstillingshus i Fredericia

PRESSEMEDDELSER • 01-02-2022, 08:54

Fremtidens Hjem, et smarthome åbent for offentligheden, åbner i Fredericia i februar. Hovedpartner i huset er Trekantområdets største energiselskab, EWII Koncernen.

En knap på væggen, der aktiverer en ”biograf-scene”, ruller gardinerne ned, dæmper lyset, og tænder for projektor og surround-anlægget. En lampe, der lyser rødt, når strømmen i huset ikke er bæredygtig og en robotstøvsuger, der også vasker gulvet.

Det er bare nogle af de ting, besøgende kan opleve, når Fremtidens Hjem åbner dørene for huset i Fredericia.  

Fremtidens Hjem er et nybygget parcelhus, hvor 14 tech-virksomheder samarbejder om en vision for den nære fremtid, hvor produkter fra alle kategorier taler sammen for at gøre hverdagslivet lettere.

Udover EWII Koncernen er partnerne: Samsung, Schneider Electrics, Weber, Panasonic, Sonos, Epson, Gardena, Acer, Ledvance, DAO, Orbital Systems, ZACO, auping samt Netatmo.

Fremtidens Hjem har haft til huse i Vindinge på Sjælland, men nu rykker bagmændene teltpælene op og tager til Jylland.

Torben Vognsen, direktør i HomeWise, der sammen med byggefirmaet eurodan-huse står bag Fremtidens Hjem, forklarer:

”Der er sket meget, siden vi åbnede det første hus i 2019, især på det grønne område. Her er Fredericia den perfekte lokation - det er Danmarks samlingspunkt for grøn omstilling med mange af de store spillere samlet her,” siger han.

Et af de nye initiativer er netop, at huset denne gang fokuserer mere på det grønne. Blandt andet installerer holdet bag en ladestander, der er offentlig tilgængelig og åben for alle elbilsejere.

”Vi har valgt at have et energiselskab som hovedpartner for at vise samspillet mellem teknologien og den grønne omstilling praksis. I fællesskab med EWII vil vi forsøge at give besøgende i Fremtidens Hjem Fredericia gode ideer til, hvordan de med teknologi kan gøre deres egen hverdag en smule grønnere,” lyder det fra Torben Vognsen.

Håber at digitalisere den grønne omstilling

 I EWII Koncernen er Direktør for Forretningsudvikling, Marketing og Branding, Mette Daugård, begejstret for det nye partnerskab:

”Fremtidens Hjem viser, at fremtiden allerede er her, og hvordan vi bedst kan udnytte de muligheder, digitaliseringen giver os til at skabe en ubesværet hverdag,” siger Mette Daugård.

Udover fysiske produkter leverer EWII Koncernen desuden el, vand, fibernet og bredbånd til huset:

”De helt basale ting, der får en husholdning til at køre - som at der kommer vand ud af hanen og at der er strøm i stikkontakten - er også i udvikling. Her vil vi i Fremtidens Hjem fokusere særligt på, hvordan man som forbruger kan få mere indsigt i husets energiforbrug, og hvordan man kan agere mere klimavenligt uden at gå på kompromis med komforten,” forklarer Mette Daugård.

Fremtidens Hjem åbner officielt d. 24. februar.