Højsæson for gadelys-montører

PRESSEMEDDELSER • sep 05 2019, 06:14

Det er blevet mørkere om morgenen og dagene bliver stadigt kortere. Udover, at det nu er ved at være slut med de lune aftener på altanen, så betyder det også noget andet: Helt lavpraktisk tænder gadelygterne tidligere og slukker senere.

Og det er måske ikke noget, den almindelige morgentrætte bilist bider så meget mærke i – men det har stor betydning hos EWII Teknik, der beskæftiger cirka 15 montører, der sørger for at vedligeholde gadelygter og signallys.

"Det er vores "højsæson", fordi det er logisk, at når gadelygterne lyser i længere tid i døgnet, så er der tilsvarende øget vedligehold i de mørkere perioder," forklarer Kent Schødts, der er afdelingsleder i EWII Teknik.

Han peger på, at selvom det er noget, som mange tager helt selvfølgeligt, så ligger der timevis af "usynligt" arbejde bag at sikre, at gaderne er oplyste, så trafikanter kan se hinanden på vejene.

"I Danmark har vi en infrastruktur i verdensklasse, når det gælder sikker vejbelysning, og det er vi selvfølgelig rigtig stolte af. Det er vores montører, der hver dag kører ud og sørger for, at det er sådan," siger han.

Det er faktisk bedst, hvis danskerne ikke opdager, de er på arbejde – for så virker det.

Men de er derude, montørerne, og på deres vegne har afdelingslederen en opfordring til danskerne:

"Husk at sætte lys på bilen. Vi arbejder på vejene, hvor vi går og kontrollerer gadebelysningen, og selvom vi selvfølgelig har vores reflekser og gule veste på, så er det rart, at vores medarbejdere kan se, at trafikanterne tager hensyn til dem, når de er på arbejde. Det kan de se, når folk husker at sørge for at se sig for og have lygterne tændt, også i tusmørketiden."

EWII Teknik tager sig af gadebelysningen i kommunerne Kolding, Vejen, Vejle og Haderslev – i alt servicerer montørerne små 100.000 amaturer fordelt rundt på de fire kommuner.

 

For yderligere information kontakt venligst:

Kent B. Schødts, afdelingsleder i EWII Teknik, på tlf 24 79 66 26.

 

Vil du med montørerne ud på morgenreportage, kontakt venligst:

Anya Palm, PR- og pressechef i EWII Koncernen, på tlf 51 15 25 55.