Ny bestyrelsesformand på plads i EWII

PRESSEMEDDELSER • aug 15 2017, 20:12

Det bliver Jørn Limann fra Fredericia, der i resten af denne valgperiode – frem til udgangen af 2018 – skal stå i spidsen som formand for energikoncernen EWII.

65-årige Jørn Limann, der har en bred international erfaring fra ledende stillinger i energibranchen, blev valgt som ny bestyrelsesformand uden modkandidat på EWIIs repræsentantskabsmøde tirsdag den 15. august.

”Jørn Limanns brede erfaring fra mere end 40 år i energisektoren og hans stærke ledelseskompetencer giver et rigtig godt afsæt for, at bestyrelsen og direktionen sammen kan få justeret koncernens strategi og genskabt tilliden til EWII,” siger Carl Poulsen på vegne af EWIIs bestyrelse.

EWII Koncernen har de seneste måneder været igennem en turbulent periode, der blandt andet har ført til at den tidligere adm. direktør fratrådte i maj, og at den daværende bestyrelsesformand trak sig fra posten i juli.

Grundig redegørelse

På repræsentantskabsmødet gav den konstituerede formand Carl Cristian Poulsen repræsentantskabet en grundig redegørelse for forløbet omkring den tidligere direktørs fratrædelse. Endvidere blev mange af de historier og myter, som har været en del af den massive presseomtale adresseret, uddybet og forklaret for repræsentantskabet.

Efter en længere debat samt behandling af indkomne forslag var sidste punkt på dagsordenen valg af ny formand. Jørn Limann, der har siddet i EWIIs bestyrelse siden 2011, og som den samlede bestyrelse havde peget på, blev valgt uden modkandidat.

”EWII er en sund og stærk virksomhed med masser af dygtige medarbejdere. Virksomheden har desværre været i en del uvejr den seneste tid, men jeg glæder mig til sammen med bestyrelsen, direktionen og det samlede medarbejderkorps at få EWII på ret køl igen,” siger Jørn Limann, og fortsætter:

”EWII har en meget stærk platform i kerneforretningen, og vi skal udvikle virksomheden gennem udnyttelse af vores kernekompetencer. Vi skal være fremsynet, og mit mål er, at EWII bliver rollemodel for forsyningsselskaberne i Danmark.”

Efter repræsentantskabsmødet konstituerede bestyrelsen sig med Morten Hansen som ny næstformand.

Fakta Jørn Limann

65 år, født i 1952

Uddannet civilingeniør fra DTU i 1976

Gift med Gerda, fem sammenbragte børn og 11 børnebørn

Bosiddende i Erritsø

Tidligere beskæftigelse:

1976-1979 Danfoss – kvalitetsingeniør

1979-2000 Elsam – først indkøber, senere underdirektør

2001-2003 E.ON. München – chef for europæisk elhandel

2003-2008 Nord Pool Spot, Oslo – adm. direktør

2009-2014 Medejer af et solcellefirma

2008-Selvstændig rådgiver inden for energisektoren

Medforfatter til bogen ”Kampen om energien” udgivet på Børsens Forlag i 2009

Diverse bestyrelsesposter – blandt andet i EWIIs bestyrelse siden 2011