Ny finanslov lægger et ansvar på energi-branchen

PRESSEMEDDELSER • dec 08 2019, 08:38

Den nye finanslov for 2020 slår for alvor fast, at Danmark er på vej i en grøn retning. Det lægger et ansvar på energi-branchen, fordi det er et af de steder, de helt store ændringer skal gennemføres for at reducere udslippet af klimagasser.

Energiforbruget skal omlægges, så Danmark bliver fossilfri, og infrastrukturen skal opgraderes, så den passer til den nye virkelighed.

”Det er den rigtige vej at gå, og vi glæder os over, at det brede flertal i regeringen nu sætter penge bag de flotte ord om klima, vi har hørt dem sige. Men vi er også meget bevidste om, at vi i energi-branchen står overfor en monumental opgave, som vi skal løse,” siger Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i EWII Koncernen.

Og det bliver den med forskning og viden, lyder det:

”Det er vores tilgang, at vi skal tænke i smarte løsninger og innovation for at kunne omstille Danmark uden at tømme statskassen. Hvis vi bare forlænger verden med brædder, kommer omstillingen til at blive unødvendigt dyr for os alle sammen. Så vi har satset benhårdt på forskning og grøn tænkning, for det mener vi er vejen frem,” lyder det fra Bonderup Bjørn.

Helt konkret har EWII Koncernen to større satsninger i gang på den grønne front: I 2018 var koncernen medstifter af Center Danmark, der er et samlingspunkt for grøn forskning, og samme år var EWII med til at starte projektet Flexible Energy Denmark, et fire-årigt million-projekt med støtte fra Innovationsfonden, der fokuserer på forbrugervaner og smart forbrug. (Se også: www.centerdenmark.com og www.flexibleenergydenmark.dk)

”Vi kan konstatere, at politikerne er enige i den tilgang, når vi ser prioriteringerne i finansloven, og det er vi selvfølgelig rigtig godt tilfredse med,” siger direktøren.

Det er dog ikke kun forskning og innovation, der skal løfte Danmark hen mod en grønnere profil. Erhvervslivet skal også bidrage med deres viden om energi og elektricitet i meget, meget højere grad end de gør i forvejen, mener direktøren:

”Her har vi et kæmpe ansvar, for der kommer til at ske ændringer i den måde, vi bruger energi på, og det er fagfolkene ude i energi-kontorerne, der ligger inde med viden om, hvad det kommer til at betyde for den helt almindelige dansker. Den viden er enormt værdifuld, og for EWIIs vedkommende, er det ambitionen, at den skal være tilgængelig for alle,” siger Lars Bonderup Bjørn, og afslører, at det sidstnævnte kommer til at blive et af de store temaer i EWIIs arbejde i 2020.

”Det kan jeg godt give som et tidligt nytårsforsæt. Vi skal være foregangsland på klimaet i Danmark, og det forudsætter, at alle bidrager med det, de bedst kan. Det gælder naturligvis også EWII,” siger han.

For yderligere information kontakt venligst:

Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør for EWII Koncernen, på tlf 23 23 71 18.