TREFOR koncernen skifter navn til EWII

PRESSEMEDDELSER • apr 11 2016, 16:56

Energikoncernen TREFOR skifter fra 1. januar 2017 navn til EWII, Energy World Inspired by Innovation.

Igennem længere tid er der fra myndighedernes side blevet arbejdet på at fastlægge rammerne for en ny regulering for de danske elnetvirksomheder. Der er særskilt fokus på netvirksomhedernes rolle og samspil med koncernforbundne selskaber, også kaldet undbundling, og der vil med sikkerhed blive stillet krav om en navne- og logomæssig adskillelse mellem de konventionelle og de kommercielle selskaber.

”Vi ønsker at være på forkant med situationen, og derfor tager vi allerede nu ansvar for det og forholder os i god tid, så vi kan sikre, at unbundlingskravene bliver overholdt. Vi er derfor glade for at kunne meddele, at vi fra årsskiftet ændrer navn til EWII,” siger TREFORs adm. direktør Knud Steen Larsen, og fortsætter:

”Da det er sammenfaldende med vores 150 års jubilæumsår, giver det os en god mulighed for at få vores nye navn udmeldt effektivt og markant.”

Et godt brand fastholdes

Det er besluttet, at koncernens kommercielle selskaber fremover drives under det nye navn EWII, mens de konventionelle selskaber; TREFOR El-net A/S, TREFOR Vand A/S og TREFOR Varme A/S fortsætter under deres hidtidige navne og logo. TREFOR El-net A/S har således truffet egen beslutning om at fortsætte med navn og logo. Alle tre selskaber vil stadig være en del af den samlede koncern, men med navneskiftet vil der være en synlig og total adskillelse mellem de kommercielle selskaber og de konventionelle selskaber.

Beslutningen blev endeligt godkendt på koncernens repræsentantskabsmøde mandag den 11. april.

”Vores rødder er i Trekantområdet, og det er her, vi er kendte som effektive, prisbevidste og værdiskabende leverandører af infrastruktur inden for el-net, vand og varme. Derfor er vi glade for, at de selskaber kan fortsætte med TREFOR-navnet, der er et særdeles godt brand i Trekantområdet og i branchen,” understreger Knud Steen Larsen.

Et navn med substans

De kommercielle selskaber i koncernen driver forretning både regionalt, nationalt og internationalt, og derfor har det været vigtigt, at det nye navn kan anvendes umiddelbart både nationalt og internationalt.

”Det er sin sag at finde det rigtige navn med substans, der passer til en koncern som vores. Et navn der både nationalt og internationalt er brugbart, og hvor rettighederne og domænenavnet er ledige. Med navneskiftet til EWII er den udfordring spillet af banen, da et af TREFORs datterselskaber i dag hedder netop EWII. På dansk udtales EWII som ”evig”, hvilket både signalerer, at vores koncern består og er vedvarende, og samtidig harmonerer rigtig godt med koncernens fokus på bæredygtighed og ansvarlighed,” siger Knud Steen Larsen.

Selvom navneskiftet først formelt træder i kraft ved årsskiftet er der gode grunde til at melde ud allerede nu.

”For det første er vi stolte af navnet og glæder os til at bruge det i vores hverdag. For det andet er der naturligvis mange forberedelser og meget arbejde, der skal gøres i processen frem mod navneskiftet, så det får vi nu tid til at arbejde grundigt med. Og så er vi naturligvis tilfredse med, at vi med koncernens navneskift får skabt en klar adskillelse mellem de konventionelle og de kommercielle selskaber, også hvad angår navn og logo,” slutter Knud Steen Larsen.