TREFOR Vands kunder kan fortsat være trygge ved drikkevandet

PRESSEMEDDELSER • sep 08 2017, 11:16

TREFOR Vand har i de sidste tre uger ekstraordinært udtaget vandprøver og modtaget analyser på indholdet af chloridazon og dets nedbrydningsprodukter.

TREFOR Vand har undersøgt alle 78 indvindingsboringer og afgang fra de 10 vandværker.

Analyseresultaterne viser, at der er Desphenyl-chloridazon over grænseværdien i syv boringer, hvilket blandt andet betød at TREFOR Vand tog Staurbyskov Vandværk ud af drift i sidste uge.

Analyseresultaterne er modtaget løbende, og alle resultater er nu i hus, og det er glædeligt at kunne meddele, at det vand, der leveres til kunderne, overholder lovgivningen til rent drikkevand.

Forsyningssikkerheden i TREFOR Vands område i det jyske er på samme høje niveau som før, men forsyningssikkerheden i forholdt til leverancen i Middelfart er fortsat berørt at lukningen af Staurbyskov Vandværk. Det betyder, at kunder fortsat kan opleve tryksvingninger i korte perioder i Middelfart.

TREFOR Vand har iværksat tiltag, der skal sikre forsyningssikkerheden i Middelfart, og har endvidere besluttet fremadrettet at analysere for chloridazon og dets nedbrydningsprodukter.

 

For yderligere info kontakt venligst:

Lars Skjerning, Vandforsyningschef i TREFOR Vand, mobil 28 10 72 96