TREFOR Værdipuljemodtagere den 29. februar 2016

PRESSEMEDDELSER • feb 29 2016, 14:42

TREFOR hjælper innovation og iværksætteri på vej med millioner.

Mandag den 29. februar uddelte energikoncernen TREFOR for tredje år i træk fem mio. kr. fra TREFOR Værdipulje til en række innovative og værdiskabende projekter i Trekantområdet og Region Syddanmark.

I år er 23 projekter blevet udvalgt af TREFORs Advisory Board til at modtage midler, og der blev uddelt beløb fra 20.000 til 615.000 kroner. Repræsentanter for de 23 forskellige projekter fik ved en event på TREFORs domicil i Kolding overrakt en gavecheck som et synligt bevis på udvælgelsen.

Vi er glade for, at vi med midler fra TREFORs Værdipulje igen i år kan give nogle af de mange iværksættere og ildsjæle, der findes i vores region, et boost til at nå i mål med deres gode idéer. Vi ved, at det hjælper mange af dem det sidste stykke på vej fra drøm til realitet, og vi ved, at de hver på deres måde positivt er med til at drive udviklingen og dermed skabe værdi for Trekantområdet og Region Syddanmark,” siger Knud Steen Larsen, adm. direktør i TREFOR.

I alt kom der 235 ansøgninger, hvilket er 70 flere end sidste år, til dette års værdipulje, hvor der samlet blev ansøgt for 55 mio. kr. Så Advisory Board, der består af repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv, TREFORs bestyrelse samt TREFORs direktion, har været på hårdt arbejde.

Der har været en overvældende interesse for at komme i betragtning til TREFORs Værdipulje, og der har været virkelig mange gode ansøgninger fra en række spændende projekter. Det har været en vanskelig udvælgelsesproces, men vi synes, at de 23 projekter, der ender med at modtage midler, hver for sig præsenterer noget ganske særligt og værdiskabende,” lyder det fra Knud Steen Larsen, der også er formand for TREFORs Advisory Board.

TREFOR Værdipulje støtter udviklingsprojekter, uddannelse, forskning, kultur, sundhed, iværksætteri og grøn erhvervsvækst. Midlerne i TREFOR Værdipulje stammer fra energikoncernens kommercielle forretningsaktiviteter og ligger ud over de midler, som TREFOR koncernen allerede i dag bidrager med i Trekantområdet i form af investeringer i infrastruktur, fibernet, sponsorater, grøn erhvervsvækst, meget lave elnet-tariffer og andre værdiskabende tiltag.

FAKTABOKS:
TREFOR Værdipulje blev oprettet i foråret 2013 med det formål at støtte udviklingsprojekter, uddannelse, forskning, kultur, iværksætteri og grøn erhvervsvækst i Trekantområdet og Region Syddanmark.

FAKTABOKS:
Modtagere af midler fra TREFOR Værdipulje 2015:
Hjerteforeningen Middelfart, Folkekøkkenet i Kolding, Vejle Yacht Service, Outdoor Skærbæk, Timesquare, Vesterdal Efterskole, CLEAN, EUC Lillebælt, Geografisk Have, CrossRoads Web Doc Festival i Vejle, App Academy, Sydjyllands Veterantog SJVT, Trekantområdet Danmark, Spotlight - Kultur og Udvikling Vejle Kommune, Fonden for Entreprenørskab – Syddanmark, Kirstinebjergskolen Fredericia, Mette-Marie Wendelboe Nielsen SDU, Institut for teknologi og innovation SDU, MRN Robostacker, Nyremedicinsk afdeling OUH, Designskolen Kolding