EWII sælger fibernettet - men beholder internettet

Det ændrer ikke noget for dig, der har internet hos EWII. Her kan du finde spørgsmål og svar om salget af fibernettet .

Find spørgsmål og svar

Der sker ingen ændring for dig som internetkunde. Du er stadig kunde hos EWII – din nuværende internetaftale fra EWII forbliver uændret. Du vil fortsat have den samme hurtige og stabile internetforbindelse.

Ja, der er ingen ændringer for dig som kunde. EWII er stadig din internetudbyder - du vil derfor fortsat få din internetregning fra EWII.

Norlys har købt EWIIs fibernet, der dækker 135.000 adresser i Trekantområdet. Norlys overtager kun fibernettet (altså fibernettet under jorden) - ikke EWIIs internet-kunder.

Overtagelsen af EWII Fibernet forventes at blive gennemført inden udgangen af 2024.

Nej, den internetforbindelse, du har nu, vil forblive den samme.

EWII Fibernet er EWII Koncernens infrastrukturselskab for fiber, som har udrullet fibernet i Trekantområdet. Altså fibernettet under jorden. EWII Fibernet er derfor ikke din internetudbyder – det er EWII Bredbånd, der fortsat er din internetudbyder.

Fibernettet er fiberen, der er nedgravet i jorden, ligesom strøm har et elnet med ledninger i jorden. Fibernettet er den del, EWII Koncernen har solgt til Norlys. EWII er stadig internetudbyder. Det vil sige, at EWII stadig sælger forskellige internetaftaler, der leveres gennem fibernettet.

EWII Fibernet er det selskab, der ejer fibernettet under jorden. EWII Bredbånd er det selskab, der udbyder internet til kunden.

Salget af EWIIs fibernet giver EWII mulighed for at fokusere på udviklingen af ny infrastruktur og aktiviteter, der bidrager til at løse klima- og miljøproblemer.

Først og fremmest skal vi afdrage noget gæld. EWII skal de næste mange år bruge rigtig mange penge til at bygge el-net, fjernvarme og vandværker med. Og så fylder ladestandere til grøn omstilling og investering i batterier også i vores investeringer.

Med pengene fra salget af fibernettet får vi derudover mulighed for at fokusere på udviklingen af ny infrastruktur og aktiviteter, der bidrager til at løse klima- og miljøproblemer. Det er en meget vigtig samfundsopgave.

I EWIIs formålsparagraf står der, at vi skal skabe værdi for Trekantområdet. Det kan vi gøre på forskellige måder. For eksempel ved at bygge infrastruktur, skabe flere arbejdspladser eller bidrage til udviklingen af grøn omstilling. Men vi tænker os om, inden vi kaster os ud i nye store investeringer.

Hvis du har spørgsmål om overtagelsen, er du velkommen til at kontakte EWIIs kundeservice. Vi er her for at hjælpe dig og besvare alle dine spørgsmål.

Kontakt os

Nyhed

EWII og Norlys i historisk fiberhandel: 135.000 adresser får ny fiberleverandør

Energi- og drikkevandskoncernen EWII sælger sit fibernet til energi- og telekoncernen Norlys, som overtager dækningen af de omkring 135.000 adresser. EWII afslutter dermed et stort kapitel i koncernens historie og stiller skarpt på udviklingen af ny infrastruktur, mens købet bidrager til at indfri Norlys’ strategi om at understøtte udviklingen af fibernettet.