Hvis du holder disse temperaturer, mindsker du risikoen for at bakterierne spredes i dit rørsystem. Legionellabakterien har svært ved at overleve i vand, som er under 20 grader og mere end 50 grader varmt. 

Legionella kan føre til legionærsyge, og du bliver smittet, når du indånder bakterierne. Det kan ske, når du tager brusebad eller er i spabad. Hvis du er blandt den gruppe, som er mest udsat for smitten, anbefaler vi, at du søger læge, hvis du har følgende influenzalignende symptomer:

  • Hoste og åndenød
  • Hovedpine
  • Feber over 39 grader
  • Kvalme, opkastning og /eller diarré
  • Generelt ubehag

Husk at lade vandet løbe efter ferien

Hvis du ikke har brugt vand i et stykke tid. Det kan være du har været på ferie, så skal du lade vandet løbe indtil du kan mærke, at det er helt koldt. Så får du skyllet dine vandrør godt igennem, og det er vigtigt. Den lumske legionellabakterie kan nemlig godt lide stillestående vand, hvor den trives i bedste velbehag. 

Så når du kommer hjem fra ferien, og lige har brug for et glas dejlig, kold vand fra hanen, så husk at skylle inden du begynder at tylle.  Faktisk er det altid en god ide, at lade vandet løbe lidt, inden du fylder glasset op og drikker det. Hvis der f.eks. er brud på en vandledning, bliver arbejdet på et vandrør i nærheden eller der er sluppet fjernvarmevand ind i dit drikkevand - ja så opdager du det jo fordi vandet er misfarvet. Det betyder ikke, at det er farligt - men det kan godt være, at du lige skal lade være med at drikke det.