Energivenlige opskrifter

Et samarbejde mellem EWII, Restaurant Nögen, konceptudvikler Anitha Brix, fotograf Linda Suhr og forfatter Pia Møller Søe.

Opskrifter til en grønnere fremtid

Hvorfor er det nu lige, at vi som energikoncern laver opskrifter med klimavenlig mad og madspild og inviterer Restaurant Nögen til at deltage?

Det gør vi, fordi vi begge er optaget af at løse nogle af de store problemer, verden er i. Madspild og et højt kødforbrug er udtryk for unødvendige CO2-udledninger. Det gør skade på klimaet. Madspild er samtidig spild af ressourcer og forkert brug af plads, der kunne have været brugt til mere biodiversitet - summende insekter, syngende fugle og legesyge harer.

Sådan beregner vi kWh-forbruget

Ved hver opskrift finder du en udregning af rettens kWh-forbrug.

For at udregne kWh-forbruget, skal du kende dit køkkenapparats effekt i watt. Det tal dividerer du med 1.000 og ganger med det antal timer, som apparatet er tændt.

kWh-forbruget i hver opskrift varierer afhængigt af dine elektriske apparater, og hvor længe de er tændt.

Din kWh-udregning bliver også påvirket af, hvor gamle dine el-apparater er, og hvor stor din ovn er.

Det har ligeledes betydning, om du bruger varmluft eller almindelig ovn. Vores udregninger er derfor kun vejledende.

Alle opskrifter er til 4 personer.

Dit grønne aftryk

Et mere klimavenligt køkken

Tanken med de energivenlige opskrifter er at fokusere på et køkken fyldt med kulinariske oplevelser, som ikke kun fokuserer på smag, men også på at gøre vores køkken mere klimavenligt.

Dit grønne aftryk

Et møde med Jesper Bæk Løbner

Jesper er køkkenchef på Restaurant Nögen, som er ”social dining med fokus på at kokkerere madspild om til en unik smagsoplevelse, hvor ingen fremragende ingredienser går til spilde”.

Din sundhed

Et møde med Stine Kikkenborg

Stine Kikkenborg har været kantineleder hos EWII i 14 år. Hun elsker god mad – og hun bryder sig meget lidt om det modsatte.