Gå til indhold

Energivenlige opskrifter

Et samarbejde mellem EWII, Restaurant Nögen, konceptudvikler Anitha Brix, fotograf Linda Suhr og forfatter Pia Møller Søe.
nærbillede af sommerblomster

Opskrifter til en grønnere fremtid

Hvorfor er det nu lige, at vi som energikoncern laver opskrifter med klimavenlig mad og madspild og inviterer Restaurant Nögen til at deltage?

Det gør vi, fordi vi begge er optaget af at løse nogle af de store problemer, verden er i. Madspild og et højt kødforbrug er udtryk for unødvendige CO2-udledninger. Det gør skade på klimaet. Madspild er samtidig spild af ressourcer og forkert brug af plads, der kunne have været brugt til mere biodiversitet - summende insekter, syngende fugle og legesyge harer.

friskplukkede rabarber og rabarbergrød i skål

Sådan beregner vi kWh-forbruget

Ved hver opskrift finder du en udregning af rettens kWh-forbrug.

For at udregne kWh-forbruget, skal du kende dit køkkenapparats effekt i watt. Det tal dividerer du med 1.000 og ganger med det antal timer, som apparatet er tændt.

kWh-forbruget i hver opskrift varierer afhængigt af dine elektriske apparater, og hvor længe de er tændt.

Din kWh-udregning bliver også påvirket af, hvor gamle dine el-apparater er, og hvor stor din ovn er.

Det har ligeledes betydning, om du bruger varmluft eller almindelig ovn. Vores udregninger er derfor kun vejledende.

Alle opskrifter er til 4 personer.