Chokoladekage

Energiforbrug: 2,93 kWh

Ingredienser

Chokoladekage

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Chokolademousse

  • 200 g mørk chokolade
  • 400 ml fløde
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æggeblommer

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Forvarm ovnen til 175 grader og smør en rund kageform.
  • Smelt smørret og chokoladen sammen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
  • Pisk æg og sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.
  • Vend chokoladeblandingen forsigtigt i æggemassen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og sigt det ned i chokoladeblandingen. Vend forsigtigt, indtil alt er godt blandet.
  • Hæld dejen i den forberedte kageform og bag i ca. 25-30 minutter, eller indtil kagen er fast i midten.
  • Lad kagen køle af i formen, inden du tager den ud.

Chokolademousse

  • Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen, og lad den køle lidt af.
  • Pisk fløden til let skum sammen med sukker.
  • Pisk æggeblommerne i den smeltede chokolade, indtil det er godt blandet.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, indtil det er jævnt fordelt.
  • Fordel chokolademoussen jævnt over den afkølede chokoladekage.
  • Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 2 timer, inden den serveres.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her