Croque madame med røget kuller

Energiforbrug: 3,23 kWh

Nyd den franske klassiker med god samvittighed.

Ingredienser

  • 4 skiver brød (f.eks. surdejsbrød)
  • 200 g røget kuller, skåret i tynde skiver
  • 100 g revet Gruyère-ost
  • 4 spsk. smør
  • 4 spsk. dijonsennep
  • Salt og peber efter smag

Til spejlæg

  • 4 æg
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Smør hver skive brød med dijonsennep på den ene side. Fordel de skivede røgede kuller jævnt på to af brødskiverne og drys derefter med revet ost. Krydr med lidt salt og peber.
  3. Læg de resterende to skiver brød oven på og tryk dem let ned for at samle sandwichene.
  4. Smelt lidt smør på en pande ved medium varme og steg sandwichene på begge sider, indtil de er gyldne og osten er smeltet.
  5. Placer de stegte sandwich på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen i ca. 5-7 minutter, eller indtil de er sprøde og varme.
  6. Imens sandwichene bager, kan du stege æggene i smør på panden, indtil hviderne er faste, men æggeblommerne stadig er bløde.
  7. Tag sandwichene ud af ovnen og læg et spejlæg på toppen af hver sandwich.
  8. Server straks og nyd den lækre croque madame.

Husk, at du gør noget godt, når du køber lokale råvarer. Når du spiser den torsk, der er fanget i et hav lige om hjørnet, og du køber hos din lokale fiskehandler, så gør du alle en tjeneste. Også dig selv og dem, du deler med.

Jesper Løbner

køkkenchef restaurant Nögen

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her