Grønkål- og spidskålsalat med Marieærter

Energiforbrug: 2,10 kWh

Prøv denne lækre grønne salat med Marieærter.

Ingredienser

  • 1 dl Marieærter – udblødt i rigeligt vand i minimum 12 timer (kog evt. flere og frys dem ned til en anden gang)
  • 1 lille spidskål
  • 4 stængler/blade grønkål
  • 2 spsk. græskarkerner
  • Æblecidereddike
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog de udblødte ærter i rigeligt vand, det tager ca. 1 time.
  2. Rip og skyl grønkålen, snit den groft og hæld ca. 1 spsk. eddike og lidt salt ovenpå.
  3. Massér eddiken og salt ind i kålen. Lad den hvile i ca. 30 minutter.
  4. Når Marieærterne er kogt, overhældes de også med 1 spsk. eddike og lidt salt. Køl af.
  5. Snit spidskålen og bland med grønkål og ærter.
  6. Anret i en skål og drys med græskarkerner og hæld lidt god olivenolie over.
  7. Server straks og nyd den lækre croque madame.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her