Hokkaido suppe med ingefær og kokosmælk

Energiforbrug 2,86 kWh

Ingredienser

  • 1 stor Hokkaido-græskar, skrællet, udhulet og skåret i tern
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 spsk. frisk ingefær, revet
  • 1 kartoffel, skrællet og skåret i tern
  • 1 gulerod, skrællet og skåret i skiver
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber efter smag
  • Friske koriander til pynt (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Opvarm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg og revet ingefær - sauter indtil løgene er bløde og gennemsigtige.
  2. Tilsæt græskar, kartoffel og gulerod, og rist grøntsagerne i
    et par minutter, imens du rører rundt.
  3. Tilsæt spidskommen, salt og peber efter smag. Rør godt rundt for at kombinere smagene.
  4. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring suppen i kog. Skru ned for varmen, dæk gryden med låg og lad det simre i ca. 20-25 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  5. Brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er glat og cremet. Tilsæt kokosmælk og rør godt rundt. Opvarm suppen igen uden at bringe den i kog.

Smag til med yderligere salt og peber efter behov og server suppen varm med frisk koriander for ekstra smag og dekoration.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her