Hummus af fuegobønner med persille

Energiforbrug: 1,40 kWh

Ingredienser

  • 3 dl tørrede fuegobønner
  • Lidt bredbladet persille
  • 1 spsk. sesampasta/tahani
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • ½ dl æblecidereddike eller citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber
  • Kogevand fra bønnerne

Sådan gør du

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand og sæt på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over.

På dagen:

  1. Hæld vandet fra. Kog de udblødte bønner i rigeligt vand med lidt salt i 30-40 minutter til bønnerne er møre. Hæld kogevandet fra, og gem det.
  2. Lad det hele køle lidt af, inden hummussen laves.
  3. Blend de kogte bønner, olie, æblecidereddike/citronsaft, hvidløg, persille, tahani salt, peber og 1⁄2 dl kogevand til en ensartet hummus.
  4. Tilsæt ekstra kogevand, hvis du ønsker en hummus med en tyndere konsistens.
  5. Smag til med salt og peber.

Anrettes med lidt olivenolie.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her