Jordbærmarmelade

Energiforbrug: 2,16 kWh

Ingredienser

  • 1 kg friske jordbær
  • 500 g syltesukker (med pektin)
  • Saft af 1 citron
  • 1 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Skyl jordbærrene grundigt og fjern stilkene. Skær dem i mindre stykker, hvis de er store.
  2. Placer jordbærrene i en stor gryde sammen med syltesukker og citronsaft. Hvis du bruger vaniljepulver, tilsæt det også på dette tidspunkt. Hvis du bruger en vaniljestang, så skær den på langs og skrab kornene ud, tilsæt kornene og den tomme stang til gryden.
  3. Rør blandingen godt sammen og lad den stå og trække i 15-20 minutter for at frigive saft fra jordbærrene.
  4. Opvarm gryden over medium varme og bring blandingen i kog, mens du rører lejlighedsvis.
  5. Når blandingen koger, skru ned for varmen og lad den simre i ca. 20-25 minutter, eller indtil marmeladen tykner og når den ønskede konsistens. Rør lejlighedsvis for at forhindre, at det brænder på.
  6. Tag gryden af varmen, og fjern vaniljestangen, hvis du har brugt en. Lad marmeladen køle lidt af. Hæld den varme marmelade på skoldede glas og luk dem straks med låg. Lad marmeladen afkøle helt ved stuetemperatur, og opbevar derefter på køl.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her