Pesto med persille og kål

Energiforbrug: 0,04 kWh

Ingredienser

  • 75 g bredbladet persille
  • 75 g palmekål eller grønkål
  • 50 g solsikkekerner, mandler eller græskarkerner
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl olivenolie
  • Revet skal og saft af ½ citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Blend kerner, ost og olie til en ”grød”. Kom persille og kål i blenderen og blend til en ensartet masse.
  2. Smag til med citron, salt og peber. Pas på ikke at blende pestoen så længe, at den bliver varm, så vil den blive grå/bleg i farven.

Holdbarhed på køl: 7-10 dage. Kan også fryses.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her