Rugsnack

Energiforbrug fra: 5,00 kWh

Ingredienser

Forslag 1

  • Daggammelt rugbrød
  • Flagesalt

Forslag 2

  • Daggammelt rugbrød
  • Vand
  • Sesam

Sådan gør du

Forslag 1

  1. Er du god med en kniv, kan du med en skarp kniv skære rugbrødet i tynde skiver, drysse med lidt flagesalt og bage det i ovnen ved 130 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde.

Forslag 2

  1. Ellers kan du skære det ”gamle rugbrød” ud i mindre stykker og dække det med vand. Lad det udbløde i ca. 3-4 timer eller gerne til dagen efter.
  2. Hæld blandingen op i en skål (si vandet fra og gem det - du skal måske bruge det senere) og blend til en øllebrødskonsistens. Er øllebrødsmassen meget stiv, tilsættes lidt af vandet.
  3. Smør øllebrødsmassen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir og drys eventuelt med lidt sesam.
  4. Bag ved 120 grader i 2-3 timer til massen er tørret helt op.
  5. Køles af og brækkes i passende stykker. 

Energiforbrug 2 timer: 5,00 kWh

Energiforbrug 3 timer: 7,50 kWh

Tip: Begge varianter af rugsnack opbevares i lufttætte beholdere og er bedst inden for de første 2 uger.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her