Sommersalat med røget kuller

Energiforbrug: 0,00 kWh

En lækker og frisk sommersalat, som du kan lave helt uden at bruge strøm.

Ingredienser

Til salaten

  • 200 g røget kuller (kan erstattes med røget makrel eller laks)
  • 200 g blandet salat
  • 1 agurk, skåret i skiver eller tern
  • 4 radiser, skåret i tynde skiver
  • 1 avocado, skåret i skiver eller tern
  • 100 g saltede mandler, groft hakkede
  • Frisk dild eller persille

Til dressingen

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 fed hvidløg, presset
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  1. Forbered salatens ingredienser ved at snitte og forberede grøntsagerne,
    røget kuller og saltede mandler efter eget ønske.
  2. Arrangér de blandende salatblade på et stort serveringsfad eller på
    individuelle tallerkener.
  3. Fordel skiver af røget kuller, agurk, rødløg, radiser og avocado
    jævnt over salatbladene.
  4. Drys de grofthakkede saltede mandler over salaten.
  5. Forbered dressingen ved at blande olivenolie, æblecidereddike, honning,
    dijonsennep, presset hvidløg, salt og peber i en lille skål. Rør godt
    sammen, indtil dressingen er ensartet. Dryp dressingen jævnt over salaten.
  6. Pynt med friske dild- eller persillekviste.
  7. Server straks.

Husk, at du gør noget godt, når du køber lokale råvarer. Når du spiser den torsk, der er fanget i et hav lige om hjørnet, og du køber hos din lokale fiskehandler, så gør du alle en tjeneste. Også dig selv og dem, du deler med.

Jesper Løbner

køkkenchef restaurant Nögen

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her