Syltet Hokkaido-græskar

Energiforbrug: 2,43 kWh

Ingredienser

  • 1 Hokkaido-græskar (ca. 500 g), skrællet og skåret i små tern
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sennepsfrø (valgfrit)
  • 1 tsk. hele sorte peberkorn
  • Frisk rosmarin eller timian (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Fjern frøene og skær græskarret i små tern.
  2. I en gryde blandes æblecidereddike, vand, sukker, salt, sennepsfrø (hvis du bruger dem) og hele sorte peberkorn. Varm blandingen op over medium varme indtil sukkeret er helt opløst.
  3. Hæld græskarternerne i gryden og lad det simre i ca. 5-6 minutter, indtil græskarret er mørt, men stadig har en smule bid.
  4. Tag gryden af komfuret og lad blandingen køle af.
  5. Hæld de syltede Hokkaido-græskar i et glas eller en lufttæt beholder. Hvis ønsket, tilsæt frisk rosmarin eller timian for ekstra smag.
  6. Opbevar de syltede græskar i køleskabet i mindst et par timer, helst natten over, før servering, så smagen får lov at udvikle sig.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her