Ingredienser
- Friske Hokkaido-græskarkerner
- Salt (valgfrit, til smag)
Sådan gør du
- Skyl græskarkernerne under koldt vand for at fjerne eventuelle rester af græskarpulp.
- Lad græskarkernerne tørre på et rent håndklæde i et par timer, eller indtil de er helt tørre.
- Hvis du ønsker, at dine græskarkerner skal være saltede, kan du blødgøre dem i en saltvandssolution i 10-15 minutter. Brug 1 spsk. salt pr. kop vand.
- Forvarm ovnen til 150 grader.
- Fordel græskarkernerne på en bageplade i et enkelt lag.
- Bag græskarkernerne i ovnen i cirka 20-30 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Rør lejlighedsvis for at sikre jævn tørring.
- Lad de tørrede græskarkerner køle af på bagepladen.
- Opbevar de tørrede græskarkerner i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan holde sig friske i flere uger.
- De kan nu ristes i olivenolie på panden.
Køb kogebogen
Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.
Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt.