Tørrede hokkaido-græskarkerner

Ingredienser

  • Friske Hokkaido-græskarkerner
  • Salt (valgfrit, til smag)

Sådan gør du

  1. Skyl græskarkernerne under koldt vand for at fjerne eventuelle rester af græskarpulp.
  2. Lad græskarkernerne tørre på et rent håndklæde i et par timer, eller indtil de er helt tørre.
  3. Hvis du ønsker, at dine græskarkerner skal være saltede, kan du blødgøre dem i en saltvandssolution i 10-15 minutter. Brug 1 spsk. salt pr. kop vand.
  4. Forvarm ovnen til 150 grader.
  5. Fordel græskarkernerne på en bageplade i et enkelt lag.
  6. Bag græskarkernerne i ovnen i cirka 20-30 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Rør lejlighedsvis for at sikre jævn tørring.
  7. Lad de tørrede græskarkerner køle af på bagepladen.
  8. Opbevar de tørrede græskarkerner i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan holde sig friske i flere uger.
  9. De kan nu ristes i olivenolie på panden.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her