Tomatiseret pastasauce med kødboller

Energiforbrug: 3,83 kWh

Ingredienser

Tomat- og auberginesauce

  • 2 store auberginer, skåret i terninger
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 800 g flåede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk basilikum til pynt

Kødboller

  • 500 g hakket dansk svinekød
  • 1 æg
  • 1 dl friskrevet parmesanost
  • 1 dl friskrevet brød
  • 2 spsk. frisk persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Tomat- og auberginesauce

  1. Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg indtil de er bløde og gennemsigtige, ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt aubergineterningerne og steg indtil de er gyldne og bløde, ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt de flåede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum og sukker.
  4. Lad saucen simre over lav varme i ca. 20-30 minutter, indtil den er tyk og velsmagende.
  5. Smag til med salt og peber.

 

Kødboller

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. I en stor skål kombineres svinekød, æg, parmesanost, brødsmuler, persille, hvidløg, oregano, salt og peber.
  3. Bland godt sammen.
  4. Form blandingen til små kødboller, ca. 2,5 centimeter i diameter.
  5. Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Steg kødbollerne i omgange, indtil de er brune på alle sider, ca. 5 minutter.
  6. Overfør de stegte kødboller til en bageplade og bag dem i ovnen i yderligere 10 minutter, eller indtil de er gennemstegte.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her