Vegetarlasagne med linser

Energiforbrug: 3,56 kWh

Ingredienser

Sauce

  • 1½ dl linser, grønne eller røde
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • ½ lille selleri
  • 2 pastinakker
  • Olie
  • 2 tsk. tørret eller frisk timian
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 stk. hakket frisk eller tørret rosmarin
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 6 dl vand
  • Evt. 1 dl rødvin
  • 2 spsk. gærflager – giver umami (kød) smag og dybde til saucen
  • Salt og peber

Bechamelsauce

  • 40 g smør
  • 40 g hvedemel
  • ½ liter mælk
  • Salt, peber og revet muskat
  • Evt. en rest ost ca. 50 g
  • Rasp
  • Lasagneplader

Sådan gør du

  1. Det nemmeste er at hakke alle grønsagerne i en foodprocessor.
  2. Start med at ordne alle grønsagerne og skær dem i grove stykker. Start med at hakke løg og hvidløg i foodprocessoren.
  3. Varm lidt olie op i en gryde. Gerne med en stor bund, og steg løg og hvidløg ved middel varme i 3-4 minutter. Imens hakkes resten af grøntsagerne og kommes i gryden og steges med i 3-4 minutter. Tilsæt tomatpuré og steg med. Tilsæt nu vin, krydderier, flåede tomater, linser, salt og peber.
  4. Lad retten simre i 30 minutter (lav bechamelsauce imens). Smag til med gærflager og evt. mere salt og peber.
  5. Til bechamelsaucen smeltes smør i en gryde, kom melet i og lad det varme sammen under omrøring ved middelvarme i 4-5 minutter. Tilsæt lidt efter lidt mælk, rør godt imellem hver gang du tilsætter mælk. Lad det koge igennem et par minutter under omrøring.
  6. Tilsæt evt. en rest revet ost og smag til med salt, peber og muskat. Nu lægges lasagnen sammen. Smør fadet med lidt olie og læg et lag grøn sauce i bunden, så plader og derefter lidt bechamelsauce. Fortsæt så der bliver 3 lag plader og afslut med grøn sauce og bechamel. Drys med rasp og bag den i ovnen i ca. 50 minutter ved 175 grader.

Tip: Lav gerne en dobbelt portion "grøn sauce" - det sparer både tid og energi. Saucen alene er også god med kartoffelmos eller pasta.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her