Kejserens nye klæder

Vores forbrugsfest har varet i årtier. Nu er det på tide, at vi stopper op og tænker over, at vi skal frakoble os det forbrug, som vi har troet var nødvendigt for vores identitet - det mener i hvert fald en af Danmarks førende livsstilseksperter Anne Glad.

Kejserens nye klæder

Fri af modediktaturet. ‘‘De nye genbrugstanker er et opgør med fast fashion, hvor modeindustrien hvert år sprøjter nye kollektioner ud. I gamle dage, da min mormor købte tøj, satsede hun på at have tøjet det meste af sit liv. Men så endte vi med, at modeindustrien fik skabt et købsbehov, så vi købte tøj, bare fordi vi lige skulle bruge det i morgen. Det er den adfærd, en stor gruppe unge siger nej tak til. I dag finder flere deres egen stil og er ikke længere på samme måde dikteret af modetrends.’’

Kunstner Lise Vestergaards nyfortolkning af ‘Kejserens nye klæder’ skabt i genbrug af tekstiler, fortæller netop om at modeindustrien har fået skabt et købsbehov, som vi i dag sættes fri af.

Moden er gået af mode om du vil, det handler om at finde vores egen bæredygtige stil.

Lyt med i podcasten og bliv inspireret

I Podcast-serien ”Be More – Use Less” guider kunstner Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede kendte danskere. Du bliver inviteret med til en snak om, hvad vi kan gøre for at leve mere og forbruge mindre. Kort sagt, får du konkrete råd og inspiration til din hverdag om hvordan du kan gøre en indsats for klimaet.

8. afsnit: Stop forbruget - du mangler ikke noget

De unge viser vejen til helt nye forbrugsmønstre - særligt i forhold til vores tøj.

Det mener Anne Glad, som i dette afsnit fortæller om hvordan hun selv er blevet omvendt fra en brug-og-smid-væk mode til i dag, hvor hun har fundet ud af, at hun ikke bliver lykkelig af at købe nyt tøj. 

Lyt med og bliv inspireret til hvordan du måske også finder ud af, at genbrugstøj er noget for dig.

Lyt til podcasten på Apple Podcast eller Spotify

Hvem er Anne Glad?

Anne Glad Wagner er foredragsholder, podcastvært og kendt fra DR-programmet:

Kender du typen?

Hun er uddannet cand. mag. i nordisk litteratur og filmvidenskab og har beskæftiget sig med danskernes forbrug hele sin karriere. Blandt andet gennem hendes knap 20 år i reklamebranchen.

Lån tøj af en veninde eller køb genbrug

Annes klimaråd

Dit grønne aftryk

Flere biler på mindre plads

Transporten er en af klimaregnskabets helt store syndere. Men hvad gør vi ved det? Hvad kan vi gøre? Måske skal vi gøre plads - til hinanden. Lige der på det passagersæde, som alligevel står tomt?