Hos EWII er der ingen aconto regninger

De fleste energiselskaber beregner dit forventede elforbrug tre måneder frem og sender en regning på forkant. Det kaldes en aconto regning. EWII er ikke som de fleste energiselskaber. Vi opkræver for faktisk forbrug hver måned, og har en holdning til, hvorfor politikerne burde forbyde aconto.

Synes du, det er i orden, at dit energiselskab via aconto opkrævninger låner penge af dig på forhånd? 

Det, synes vi hos EWII, ikke er fair.

Nej til aconto

Vi siger nej til aconto. I stedet opkræver vi dig hver måned med tilbagevirkende kraft, så du kun betaler for dit reelle forbrug. Faktisk synes vi, at politikerne helt skulle forbyde aconto afregning.

Læs mere om fordelene ved faktisk afregning

Acontoregninger kan betyde, at kunder står overfor en voldsom udgift her og nu

Lars Bonderup Bjørn

Administrerende Direktør

Nej til elgidsler

Som hjælp til de trængte danskere, der i vinteren 2022 fik store el- og varmeregninger, som de ikke kunne betale, besluttede politikerne at indføre en ordning, hvor borgere kunne få henstand på dele af deres energiregninger.

Den såkaldte indefrysningsmodel. Populært kaldet "vinterpakken" eller "vinterhjælp".

Der var mennesker, der reelt havde behov for denne hjælp, og som var nødt til at tage imod indefrysningsordningen. Disse mennesker blev desværre  ”kviklånere” og ”elgidsler” i et statsligt system. Og staten lokkede unødvendigt ved at gøre det hele let.

EWII mener, at det rigtige i stedet havde været at udvikle en støtteordning for el til de værdigt trængende via for eksempel kontanthjælp, boligstøtte eller andre former for støtte.

Desuden forbigår indefrysningsordningen en væsentlig pointe: De elselskaber, der opkræver 3 måneder aconto forud, medvirker til at skubbe mennesker ud over kanten. De låner penge af kunderne, der er nødt til at låne penge af staten, for at få deres privatøkonomi til at løbe rundt.

EWII mener, at politikerne har svigtet ved ikke at stille krav om, at elselskaberne maksimalt må opkræve deres kunder én måned ad gangen.

Læs hvorfor vi mener aconto bør forbydes

Et stillbillede af Lars Bonderup Bjørn, der udtaler sig om uretfærdige elllån og slår et slag for, at aconto istedet skal forbydes.

Opfordring til magthaverne

I stedet for ellån burde aconto betaling forbydes

Ja til grøn strøm

Uanset om du bor i København, Kolding, Aalborg eller et helt fjerde sted i Danmark, kan du købe grøn el hos EWII. Og det til en fair, grøn og gennemskuelig pris, der afregnes hver måned. 

Du vælger selv din elaftale. Måske er du mest til en fast pris på dit el, hvis du gerne vil kende dine udgifter frem i tiden. Måske vil du hellere have en elaftale med flexafregning, så du kan udnytte fordelene i, at prisen på strøm svinger meget over døgnet.

Uanset dit valg er strømmen grøn, uden binding og uden oprettelsesgebyr. Du kan naturligvis også vælge en elaftale, hvor du ikke betaler grønt tillæg. Fordi hos EWII kan du få en elaftale, der passer lige til den, du er. 

Læs mere om vores elproduker og beregn din pris

De elselskaber, der opkræver 3 måneder aconto forud, medvirker til at skubbe mennesker ud over kanten

Lars Bonderup Bjørn

Administrerende Direktør

Hvem er EWII?

EWII har sit hovedkvarter i Trekantområdet, hvor vi er leverandør af el, vand, fjernvarme og fiber. Derudover sælger vi el, bredbånd, varmepumper og ladestandere til kunder over hele landet. Og vi driver ligeledes elforsyningen på Bornholm.

Vi er med til at forme fremtiden for energibranchen, og spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer, der skal sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier.

Hverken medarbejdere, montører eller direktører i EWII får store cigarer, hummer og champagne, når der er overskud i selskabet. EWII er en forbrugerstyret virksomhed – en selvejende institution. Det kommer til udtryk gennem repræsentantskabet, der er øverste myndighed i EWII. Medlemmerne af repræsentantskabet er helt almindelige borgere. De er med til at vælge retningen, som EWII skal gå i, og vælge hvem der skal sidde i bestyrelsen.

Læs mere om EWII

Mand kigger på sin elregning i sit køkken, og undre sig over hvorfor den er blevet så høj.

Slut med acontoopgørelser

Det er bøvlet. Du lægger ud. Du forudbetaler for flere måneder i forvejen. Listen med ulemper ved en acontobetaling for dig som kunde er så lang, at vi har valgt at fakturere dig fremadrettet for dit faktiske forbrug. Og det på månedsbasis. Det synes vi kun er fair. Hvad synes du?

Hænder regner på regnemaskine

Dit forbrug

Snydt af en sælger af el?

Se hvad du skal gøre, hvis du føler dig bondefanget