Fast IP-adresse

Hvad er en IP-adresse, og hvorfor det er vigtigt med en fast IP-adresse? Se her, hvornår en fast IP-adresse er en fordel for dig.

Fast offentlig IP-adresse er det for mig?

En IP-adresse fungerer som dit digitale telefonnummer, der giver andre enheder på internettet mulighed for at finde og kommunikere med dine enheder.

Hvis du ikke selv har tilvalgt fast offentlig IP-adresse, har du hos EWII normalvis en Carrier-grade NAT (også kaldet en CGN) IP-adresse i dit internetabonnement. Med en CGN IP-adresse, deler du offentlig IP-adresse med en række andre kunder. Som regel op til 60 kunder. Din router tildeles en CGN- adresse og når du tilgår internettet, vil din trafik blive oversat til den delte offentlige IP-adresse.

4 gode grunde til at vælge fast offentlig IP-adresse

I mange tilfælde er en CGN IP-adresse tilstrækkelig, men i nogle tilfælde bør du vælge den faste offentlige IP-adresse:

 

 1. Hvis du har eget hjemmenetværk eller egen server, vil du normalvis ikke kunne tilgå dit netværk udefra uden en fast offentlig IP-adresse.
 2. Hvis du har tilsluttet digitale overvågningskameraer og har en fast offentlig IP-adresse, har du en måde at nå dine kameraer, når du er væk fra din fysiske adresse.
 3. Hvis du har en hjemmearbejdsplads, hvor du skal logge på med VPN via din IP-adresse, er det ofte nødvendigt med en fast offentlig IP-adresse.
 4. Hvis du oplever NAT type problemer i f.eks. spil, er en fast offentlig IP-adresse ofte løsningen.

Hvad er en IP-adresse?

IP er forkortelsen for Internet Protokol. Protokol skal læses som et sæt regler, som er fælles for alle de enheder, der kommunikerer på internettet. En IP-adresse består normalvis af fire sæt tal (som bliver til en kode), der adskilles af punktummer. Koden er unik og bruges til at identificere hver enhed på et netværk som et virtuelt fingeraftryk iblandt andre enheder.

Din IP-adresse vil vise din geografiske lokation som det første, men vil ikke kunne identificere din fysiske adresse.

Hvem kan se min IP-adresse?

Din internetudbyder kan altid se din IP-adresse. Hver gang du bevæger dig rundt på internettet, afsætter du et digitalt spor på de sider, som du interagerer med. Hjemmesideejere kan også se, hvilke IP-adresser, der har været på besøg, men de vil aldrig kunne se, hvem du er, eller hvor du befinder dig.

IP-adresse i EWIIs abonnement

Som standard får du en CGN IPv4 IP-adresse i dit abonnement fra EWII. Vores DHCP-servere vil udlevere en CGN IPv4-adresse til dig, og din adgang til internettet vil gå gennem en af vores Carrier Grade NAT-routere.

Hvis du har tilkøbt en fast, offentlig IPv4-adresse, leveres den enten direkte til dit udstyr via DHCP eller vha. 1:1 NAT. IP-adresserne tilhører EWII.

Hos EWII får du:

Med internet fra EWII får du en række fordele, som du ikke får andre steder.

 1. Ingen binding

  Hvis ikke stabilt internet er dig alligevel, kan du altid opsige dit abonnement med 1 måneds varsel - uden gebyr.
 2. Tilfredshedsgaranti

  Er du ikke 100 % tilfreds indenfor de første 30 dage, refunderer vi dig første måneds abonnement. Det kalder vi 100 % tilfredshedsgaranti.
 3. Gratis oprettelse

  Hos os betaler du ikke for oprettelse af dit abonnement. Du kan også frit op- og nedgradere din hastighed uden gebyr.
 4. Døgnåben support

  Det er aldrig fedt, når internettet driller. Derfor kan du få fat i vores teknisk support 24/7/365.
Bestil internet

Godt at vide om fast IP

Nej. EWII kan ikke tilbyde en dynamisk offentlig IP-adresse.

Vi tilbyder IPv6 via DHCPv6 til alle nyere oprettede abonnementer, oprettet efter medio april 2023. Alle nyere EWII-leverede routere er automatisk sat op til at køre med IPv6. Du kan bruge IPv6 på eget udstyr, men vi kan ikke garantere det vil fungere.

Når du har fiberbredbånd fra EWII, har du mulighed for at tilkøbe fast offentlig IP-adresse for kr. 39,- pr. md. og med oprettelse på kr. 99,-.

IP-telefoni er webbaseret telefoni, som også kaldes bredbåndstelefoni. Her ligger hele løsningen i skyen, som gør det simpelt og billigt at ringe både til fastnet og mobiltelefoner. Din IP-telefon får stadig et fast nummer, som så er koblet op til internettet. Du har alle de samme muligheder, som du har med en klassisk fastnettelefon.

For at anvende IP-telefoni skal du tilslutte din IP-adapter fra din IP-telefon direkte til din router. Du kan sagtens tilslutte IP-telefoni til dit internet fra EWII. EWII leverer ikke IP-telefoni, men du kan godt tilslutte dit IP-telefoni fra en anden udbyder til bredbånd fra EWII. Det kan være nødvendigt med en fast IP-adresse ved brug af IP-telefoni. Forhør dig hos din IP-telefoni udbyder.

Med en tilkøbt fast IP-adresse på din kabel-TV forbindelse vil din router blive tildelt en CGN IP-adresse.

En dynamisk IP ændrer sig hver gang, man logger af og på internettet. En fast IP-adresse forbliver den samme hver gang.

Drenge ser ipad under dyne

Surf trygt på nettet med en sikkerhedspakke

Med vores prisvindende sikkerhedspakke kan hele familien trygt færdes på internettet. Sikkerhedspakken er inkluderet i abonnementet på flere af vores hastigheder og indeholder bl.a.:

✓ Antivirus
✓ Antispam
✓ Safepay
✓ Diskret forældrekontrol
✓ Dansk support

Dyk ned i sikkerhedspakken

Ung mand sidder med wifi router

Din digitale hverdag

Hvad er frekvenser og wifi kanaler?

Vi undersøger hvad frekvenser betyder for dit trådløse internet og hvordan du kan skifte sendekanaler på din router.